Street art Shoreditch London

Shoreditch London

Wanneer je aan een stad denkt met veel coole street art, dan zal je waarschijnlijk niet zo snel aan Londen denken, maar eerder aan bijvoorbeeld Berlijn. Londen heeft toch meer het imago van netjes, stijf en duur. Eerder thee drinken met je pinkje omhoog, dan graffiti spuiten. Toch hebben ze hier een super hippe wijk in het noordoosten van de stad: Shoreditch.

Shoreditch is absoluut hip en happening op het moment. Zeker de moeite waard en wat mij betreft een stuk leuker dan het centrum van Londen. Alleen al door zomaar wat rond te lopen, zul je je verbazen over hoe leuk het hier is. De ene schitterende graffiti tekening na de andere. Ik heb een paar van mijn favorieten op de foto gezet. Kijken jullie mee?

Shoreditch Street Art

Shoreditch Street Art

Shoreditch Street Art

Shoreditch Street Art

Shoreditch Street Art

Shoreditch Street Art

Shoreditch Street Art

Shoreditch Street Art

Shoreditch Street Art

Het makkelijkst kom je in Shoreditch door de metro te nemen naar het station Shoreditch High Street. Zodra je rond gaat lopen zul je je verbazen over alle street art die je tegenkomt. Het is als het ware een openluchtmuseum in de stad. Direct naast het station zit ook box-park; een pop up store complex waar winkels tijdelijk een container huren.  Zelf vond ik box-park niet zo bijzonder, maar het is omgeven met leuke plekjes. Denk aan winkel, bars en restaurants in de buurt. Tijdens het slenteren kom je deze vanzelf tegen.

Elke zondag vindt er in Shoreditch de Sunday UpMarket plaats, een super gezellige markt vol met leuke kraampjes. Als je in de buurt bent op zondag is het zeker de moeite waard. Je vindt de Sunday UpMarket elke zondag op Bricklane.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om eens een keer een heel andere kant van London te zien.

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *