Soep met gepofte knoflook (knoflooksoep)

Deel met vrienden en familie

Heerlijke romige soep met gepofte knoflook. Knoflooksoep dus, dat klinkt misschien raar, maar dat valt hartstikke mee. Uiensoep is toch ook ontzettend lekker? Door het poffen krijgt de knoflook een heerlijke zachte, bijna zoete smaak. Het is dus echt niet alsof je knoflooksaus aan het eten bent, maar je moet natuurlijk wel van knoflook houden.

Dit recept is niet alleen budgetproof (want wat kost een bol met knoflook nou?) en vegan, maar ook koolhydraatarm en keto. Deze soep is heerlijk met een stuk brood om in de soep te dopen, maar mocht je op je koolhydraten letten, dan kun je ook een koolhydraatarm brood bakken, zoals dit koolhydraatarme brood van de Foodsisters.

 Soep met gepofte knoflook

Gepofte knoflook

Knoflook poffen is ontzettend simpel. Je hoeft de tenen niet eens te pellen. Je snijd de kop eraf, besprenkelt de tenen met olie en zout en gooit ze in de oven. Tijdens het poffen verandert de scherpe en harde knoflook in een heerlijke boterige en aardse versie, die ook nog eens smeerbaar is. Pof gerust een extra bol met knoflook om te verwerken in bijvoorbeeld hummus of kruidenboter! Jum!

Het eten van knoflook heeft ook gezondheidsvoordelen. Hoewel je het beste effect bereikt met rauwe knoflook, krijg je met dit recept natuurlijk wel lekker veel knoflook binnen!

Stinkt dat, knoflooksoep?

Valt ontzettend mee. Doordat de knoflook wordt geroosterd en gepoft, gaat het scherpe er helemaal vanaf.

Heerlijke romige soep met gepofte knoflook

Knoflooksoep dus, dat klinkt misschien raar, maar dat valt hartstikke mee. Uiensoep is toch ook ontzettend lekker? Door het poffen krijgt de knoflook een heerlijke zachte, bijna zoete smaak. Het is dus niet alsof je vloeibare knoflooksaus aan het eten bent, maar je moet natuurlijk wel van knoflook houden.
Porties 4 kommen
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 15 minuten

Kookgerei

  • Oven
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 6 bollen knoflook
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 takje tijm
  • 1 liter bouillon (bijvoorbeeld tuinkruiden)
  • 175 ml room

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de kop van de bol knoflook af, zodat de teentjes bloot komen te liggen. Besprenkel boven je alufolie met zout en olijfolie en pak de bollen in de folie in. Plaats in de oven en pof de knoflook in zo'n 30 minuten. Controleer of ze goed zacht zijn geworden door erop te drukken.
  • Vouw de folie open en laat de knoflook even afkoelen, totdat je ze kunt beetpakken. Knijp de knoflook uit zijn schillentje in een pan. Prak de knoflook fijn met een vork of de achterkant van een pollepel.
  • Voeg bouillon toe en een takje tijm. Breng aan de kook en laat 10 minuten zacht koken.
  • Schep wat warme soep bij je room, dit zorgt ervoor dat je soep niet gaat schiften. Giet nu de room bij de soep. Vis het takje tijm eruit en pureer het geheel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Frans, French, Westers
Trefwoord: knoflook, Soep

Pin deze Soep met gepofte knoflook (knoflooksoep)!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
knoflooksoep pin

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close