Aziatische komkommersalade

Recept Aziatische komkommer salade
Deze komkommersalade heeft een heerlijke, frisse Aziatische twist. In een handomdraai heb je hem op tafel staan. Zoals jullie wel gewend zijn van de Flying Foodie recepten is het ook nog eens super makkelijk om te maken!

Aziatische komkommersalade is bij ons echt een favoriet. Heerlijk simpel en snel te maken en nog eens gezond ook. Zelf eet ik dit graag met knapperige garnalen in een panko jasje, een gegrild stuk tonijn of een lekker biologisch biefstukje.

De prachtige pasta-achtige sliertjes die je hier boven op de foto ziet, maak ik met een zogenaamde spiraalsnijder. Hiermee maak je in een handomdraai (letterlijk!) van je groenten mooie sliertjes. Die van mij heb ik voor kerst als cadeau gekregen, dus ik weet niet waar hij vandaan komt, maar bij Bol.com heb ik een soortgelijke gevonden: GEFU Spirelli Spiraalsnijder.

Heb je geen spiraalsnijder, dan is dat voor dit recept geen probleem. Je kunt bijvoorbeeld ook met een kaasschaaf lange plakken maken en deze vervolgens in repen snijden. Of gewoon gaan voor dunne ronde plakjes.

Benodigdheden Aziatische Komkommersalade

voor 2 personen
2 komkommers
2 eetlepels sesamolie
1 teen knoflook, fijn geraspt (of geperst)
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstwijnazijn
1 flinke theelepel honing
2 theelepels geraspte gember

1 a 2 eetlepels sesamzaad
chili vlokken (optioneel)

Bereiding Aziatische Komkommersalade

  1. Snijd, schaaf of spiralize de komkommers in dunne slierten of plakjes. Laat ze uitlekken in een vergiet.
  2. Toast ondertussen in een droge hete pan het sesamzaad, tot deze goudbruin zijn.
  3. Meng de sesamolie, sojasaus, rijstwijnazijn, honing, gember en knoflook doorelkaar. Proef even en voeg eventueel wat meer honing of soja toe.
  4. Haal je komkommer uit de vergiet en dep deze goed af met keukenpapier. Giet de saus erover en meng het geheel goed.
  5. Verdeel de Aziatische komkommersalade en strooi er wat sesamzaad en eventueel wat chili vlokken over.

Eet smakelijk!

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *