Aziatische komkommersalade

Deel met vrienden en familie

Deze komkommersalade heeft een heerlijke, frisse Aziatische twist. In een handomdraai heb je hem op tafel staan. Zoals jullie wel gewend zijn van de Flying Foodie recepten is het ook nog eens super makkelijk om te maken!

Aziatische Komkommersalade

Aziatische komkommersalade is bij ons echt een favoriet. Heerlijk simpel en snel te maken en nog eens gezond ook. Zelf eet ik dit graag met knapperige garnalen in een panko jasje, een gegrild stuk tonijn of een lekker biologisch biefstukje. Tegenwoordig is het bij mij thuis ook vaak onderdeel van een heerlijke Koreaanse maaltijd, als lekker bijgerecht. 

De prachtige pasta-achtige sliertjes die je hier boven op de foto ziet, maak ik met een zogenaamde spiraalsnijder. Hiermee maak je in een handomdraai (letterlijk!) van je groenten mooie sliertjes. Die van mij heb ik voor kerst als cadeau gekregen, dus ik weet niet waar hij vandaan komt, maar bij Bol.com heb ik een soortgelijke gevonden: GEFU Spirelli Spiraalsnijder.

Heb je geen spiraalsnijder, dan is dat voor dit recept geen probleem. Je kunt bijvoorbeeld ook met een kaasschaaf lange plakken maken en deze vervolgens in repen snijden. Of gewoon gaan voor dunne ronde plakjes. Tegenwoordig kun je soms ook in het versvak voorsneden groentes in slierten kopen. Courgette doet het ook heel goed met de dressing uit dit recept.

Aziatische komkommersalade

Deze komkommersalade heeft een heerlijke, frisse Aziatische twist. In een handomdraai heb je hem op tafel staan. Zoals jullie wel gewend zijn van de Flying Foodie recepten is het ook nog eens super makkelijk om te maken!
Porties 2 flinke porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 1 a 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 teen knoflook geraspt of geperst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstwijnazijn
  • 1 flinke theelepel honing
  • 2 theelepels gember geraspt
  • chilivlokken optioneel

Instructies

  • Snijd, schaaf of spiralize de komkommers in dunne slierten of plakjes. Laat ze uitlekken in een vergiet.
    2 komkommers
  • Toast ondertussen in een droge hete pan het sesamzaad, tot deze goudbruin zijn.
    1 a 2 eetlepels sesamzaadjes
  • Meng de sesamolie, sojasaus, rijstwijnazijn, honing, gember en knoflook door elkaar. Proef even en voeg eventueel wat meer honing of soja toe.
    2 eetlepels sesamolie, 1 teen knoflook, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels rijstwijnazijn, 1 flinke theelepel honing, 2 theelepels gember
  • Haal je komkommer uit de vergiet en dep deze goed af met keukenpapier. Giet de saus erover en meng het geheel goed.
    2 komkommers
  • Verdeel de Aziatische komkommersalade en strooi er wat sesamzaad en eventueel wat chili vlokken over.
    chilivlokken, 1 a 2 eetlepels sesamzaadjes
Auteur: Mariska
calorieën: 246kcal
Gang: Bijgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: komkommer, salade

Nutrition

Calorieën: 246kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 6g | Fat: 20g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 8g | Monounsaturated Fat: 8g | Sodium: 1013mg | Potassium: 513mg | Fiber: 4g | Sugar: 5g | Vitamin A: 217IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 165mg | Iron: 3mg

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Roos // The London Cookbook says:

    Oehhh dit ziet er heerlijk uit! Ik ben nogal verslaafd aan alles snijden met een spiralizer zo dit ga ik zeker maken binnenkort!

    1. Mariska Author says:

      Heerlijk herkenbaar, die periode heb ik ook gehad. Het is nu gelukkig minder geworden, maar met dit recept is echt weer een ideaal ding.

  2. Oh dit lijkt me echt heerlijk zeg!
    Bedankt voor het delen van dit receptje.
    Liefs Lonneke

    1. Mariska Author says:

      Graag gedaan hoor, ik hoop dat het je zal smaken.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close