Aziatische Zalm uit de oven met courgette noodles

Aziatische Zalm uit de oven met courgette noodles

Aziatische zalm uit de oven met courgette noodles is een makkelijke en gezonde maaltijd. Je zult versteld staan van de heerlijke smaak. Doordat je de zalm in de oven in folie bakt, betekent het ook nog eens dat je bijna geen afwas hebt!

Ik moet iets bekennen: ik was zelf niet bepaald fan van zalm. Behalve in zijn gerookte vorm liet ik het oranje kleurige visje vaak links liggen. Niet dat ik het niet lekker vind, maar gewoon te veel gedoe, een huis dat helemaal naar vis ruikt. Je kent het wel.

Sinds ik zalm in folie in de oven bak ben ik helemaal om. Altijd precies heerlijk gaar, nooit droog en geen troep of nare geurtjes. Dit recept staat bijna wekelijks bij ons op het menu en dat is heel wat bij ons thuis.

Courgette noodles maak je heel simpel met een spiraalsnijder (wat ik zelf superhandig vind), of met een kaasschaaf (eerst in plakken en dan in repen). Maar dit recept is natuurlijk ook lekker met ‘echte’ noodles of gewoon wat rijst.

Benodigdheden Aziatische Zalm uit de oven met courgette noodles

voor 2 personen
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel sesamolie
3 teentjes knoflook geraspt of geperst
1 eetlepel vers geraspte gember
1 theelepel Sriracha hotsauce (optioneel)

Stuk zalm zonder vel voor 2 personen

2 lente uitjes in ringen
sesamzaadjes

Benodigdheden Aziatische Zalm uit de oven met courgette noodles

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Meng de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, knoflook, gember en als je van pittig houdt de Sriracha hotsauce goed door elkaar heen.
  3. Neem een flink stuk aluminiumfolie en plaats de zalm in het midden, vouw de zijkanten omhoog en giet de saus er overheen. Vouw goed dicht.
  4. Plaats het pakketje op een rooster of bakplaat middenin de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten, afhankelijk van de dikte van je zalm.
  5. Ondertussen kun je courgette noodles maken (of normale noodles, als je die gebruikt). Maak sliertjes van je courgette en bak ze kort aan in een droge pan, ongeveer 4 minuten.
  6. Haal de zalm uit de oven en besprenkel met sesamzaadjes en lente uitjes.

Eet smakelijk!

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *