Koolhydraatarme pannenkoekjes van banaan en ei

Deel met vrienden en familie

Koolhydraatarme pannenkoekjes van banaan en ei zijn al een tijdje populair. Niet zo gek, ze zijn makkelijk te maken, je hebt weinig ingrediënten nodig en ze zijn glutenvrij en natuurlijk koolhydraatarm. Een echte uitkomst voor veel mensen.

Voor ik begon met Flying Foodie had ik a een blog met daarop een recept voor banaan-ei pannenkoekjes. Tot mijn verbazing is dit recept nooit meeverhuisd en dat terwijl ze zo lekker zijn. Tijd om daar verandering in te brengen. Wel met een nieuwe foto, want de oude foto kan ik jullie echt niet meer aan doen.

Deze pannenkoekjes bevatten geen bloem en zijn daarmee geschikt voor een glutenvrij, koolhydraatarm en paleo dieet. Hoewel banaan en ei de hoofdingrediënten zijn, smaken de pannenkoekjes niet uitgesproken naar één van de twee.

Je kunt deze koolhydraatarme pannenkoekjes net zo aankleden als je dat zou doen met een normale pannenkoek. Zelf ben ik gek op de combinaties limoenrasp en kokosvlokken of Griekse yoghurt, honing en walnoten. Hmmm!

Ingrediënten Koolhydraatarme pannenkoekjes

voor 1 persoon
1 rijpe banaan
2 eieren
snufje zout
olie om mee te bakken

optioneel:
kaneel
vanille extract

Bereiding

  1. Prak je banaan goed fijn. Hoe rijper je banaan, hoe makkelijker dit zal gaan en hoe zoeter je pannenkoekjes zullen worden.
  2. Voeg de eieren, een beetje kaneel en een snufje zout toe aan je banaan en roer goed door. Kijk zelf hoewel kaneel je lekker vindt. Ik doe meestal een theelepel. Niet gek op kaneel? Laat het dan gewoon weg. Je kunt ook vanille extract toevoegen!

Het ziet er nu misschien wat vies uit, maar ik beloof je, het komt goed.

  1. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes in batches. Ik doe er meestal 3 in een pan en ik maak kleine pannenkoekjes, want die draaien makkelijker.
  2. Wacht tot de buitenste rand van de pannenkoekjes droog begint te worden, voordat je ze met een spatel omdraait.

Deze pannenkoekjes zijn lekker als ontbijt, bij de lunch of als toetje. Ook koud zijn ze heerlijk. Je kunt ze net zo combineren als je met een normale pannenkoeken zou doen. Ideaal voor het moment dat je koolhydraatarm wilt eten, maar toch trek heb in pannenkoekjes!

 

Pin deze Koolhydraatarme pannenkoekjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koolhydraatarme pannenkoekjes met banaan en e

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. agnes guns says:

    heel lekker en handig om rijpe babanen te verwerken

  2. alwin rooshendriks says:

    ik doe alles in de blender krijg je een mooi egaal beslag..

    1. Dat is inderdaad ook handig als je die hebt staan 🙂 !

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close