Bang Bang pasta met garnalen

Bang Bang pasta's met gamba
Bang Bang pasta met garnalen is snel en super makkelijk. De heerlijke, romige (en toch simpele) smaken zullen je verrassen. Haal de Amerikaans-Italiaanse keuken bij je in huis!


Bang Bang pasta is een recept dat ik al jaren voorbij zie komen op verschillende Amerikaanse blogs. Ik was er altijd wel al nieuwsgierig naar, maar nooit eerder heb ik mij eraan gewaagd. Tot nu toe!

Eerlijk is eerlijk, het gerecht was veel lekkerder dan ik had verwacht. Zeker gezien de simpele en toch wat vreemde hoofdingrediënten van de saus: mayonaise en chilisaus. De echte Italiaan haalt zijn neus hier natuurlijk voor op, maar als we niets vertellen, is er ook niets aan de hand ;).

Tijd om mijn eigen versie te maken. Het recept is makkelijk aan te passen. Wil je het wat gezonder of gebruik je liever geen mayonaise, vervang deze dan bijvoorbeeld door yoghurt, zure room of cream cheese. Geen liefhebber van garnalen? Vervang deze dan met stukjes kipfilet, die je op dezelfde manier hebt gekruid.

Bang Bang pasta met garnalen

Ingrediënten Bang Bang pasta met garnalen

voor twee personen
200 – 250 g spaghetti
150 g garnalen
1 teentje knoflook (geperst of heel fijn gesneden)
paprikapoeder
olijfolie

4 – 5 eetlepels chilisaus
4 – 5 eetlepels mayonaise
3 – 4 teentjes knoflook (geperst of heel fijn gesneden)

Optioneel:
Sriracha en/of chili flakes
verse peterselie

Bereiding Bang Bang pasta met garnalen

  1. Zet een pan met een flinke hoeveelheid water en genoeg zout op. Kook hierin de spaghetti, zoals aangegeven staat op de verpakking.
  2. Meng de garnalen goed met het geperste teentje knoflook en de paprikapoeder. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de garnalen hierin gaar. Dit zal niet lang in beslag nemen, ongeveer 2 minuten. Haal de pan van het vuur en zet de garnalen opzij, tot de pasta klaar is.
  3. Meng de chilisaus met de mayonaise en de geperste teentjes knoflook. Houd je van lekker pittig? Voeg dan naar smaak Sriracha en/of chili flakes toe aan de saus.
  4. Schep de pasta, zodra deze klaar is, bij de garnalen. Voeg ook de saus toe en roer het geheel goed door elkaar, zodat alles onder een goede laag saus zit.
  5. Schep de pasta op borden en strooi er wat gesnipperde peterselie overheen!

Eet smakelijk! Lijkt deze pasta jullie wat of zijn jullie meer van de traditionelere recepten?

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge