Pizza snacks met BBQ chicken

Deel met vrienden en familie

Deze heerlijke BBQ chicken pizza snacks doen het goed op feestjes en ook bij een brunch zijn ze een graag geziene snack. Makkelijk om van tevoren te maken, want ze zijn zowel warm als koud echt heerlijk!

Dit recept heb ik al een tijdje klaar liggen voor jullie. Helaas was ik zo stom geweest om tot twee keer toe  wel op te schrijven wat ik in de BBQ chicken pizza snacks had gestopt, maar niet hoeveel van alles… Hierdoor heb ik ze wel lekker vaak gemaakt en zijn ze uitvoerig getest door vrienden, familie en collega’s. Conclusie: ze zijn heerlijk!

BBQ chicken pizza snacks

Op het moment ben ik voor deze rolletjes helemaal fan van de American Smokey BBQ saus van Calvé. Deze vind ik een lekkere BBQ smaak hebben, zonder dat het te rokerig wordt. Natuurlijk kun je ook een andere soort BBQ saus kiezen of misschien nog wel lekkerder: zelf BBQ Saus maken!

Geen trek in kip? Vervang de kip dan bijvoorbeeld door tonijn of kleine stukjes courgette!

BBQ chicken pizza snacks

Benodigdheden BBQ chicken pizza snacks

400 gr pizzadeeg  (zelf gemaakt, maar je hebt ook prima kant-en-klaar daag)
150 ml BBQ saus + eventueel extra om te dippen
350 gr gebakken kip, bijvoorbeeld kippendijen
2 handjes geraspte kaas (of natuurlijk meer!!)
1 bosje peterselie of koriander (fijn gehakt)
1 kleine rode ui

Bereiding BBQ chicken pizza snacks

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de rode ui in vieren en vervolgens in kwart ringetjes.Vorm je pizzadeeg tot een rechthoekige lap van ongeveer 30 bij 45 cm. Pluk of snijd de kip in kleine stukjes.
  2. Smeer de pizzabodem in met de BBQ saus. Bestrooi vervolgens met de kip, rode ui, peterselie/koriander en de geraspte kaas. Als je het lekker vindt, kun je er eventueel ook nog wat zwarte peper overheen malen.
  3. Rol de pizza in de lengte op tot een lange rol. Druk deze stevig aan en snijd er rolletjes van ongeveer 1,5 a 2 cm breed van.
  4. Plaats de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats in de oven en bak in 15 a 20 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Oeh deze ga ik een keertje maken met een vriendin van me. Ze zien er zo lekker uit! 😀

  2. Oh man dit ziet er echt heerlijk uit!

  3. oh ik krijg hier echt trek van.. looking good!

    1. Mariska Author says:

      Dat is nou precies de bedoeling 😉 In het echt zijn ze ook gevaarlijk lekker.

  4. Oeh dit ziet er echt lekker uit. Dit lijkt mij een goed recept om op mijn sinner Sunday te gaan proberen. Heb er nu al zin in!

    1. Mariska Author says:

      Ze zijn gevaarlijk lekker, durf te wedden dat je het niet bij één rolletje kan laten 😉

  5. Hoi
    Heb de pizza snacks gemaakt, maar toen ik het in plakjes wilde snijden viel alles uit elkaar kreeg geen mooie plakjes.
    Wat doe ik verkeerd? Heb nu de hele rol in de oven probeer er straks maar plakjes van te snijden
    Gr marian

    1. Marian, er kunnen meerdere dingen fout gegaan zijn. Wellicht heb je de rol niet strak genoeg gemaakt, of het deeg was te warm geworden. Wat ik in dat geval doe is de rol in de koelkast of de vriezer leggen voordat ik hem snijd.
      Denk dat de hele rol bakken ook wel lekker zal worden, een soort van gerolde calzone?

  6. Helaas na 25 minuten in de oven helemaal rauw, je proeft het niet en je ziet het alleen als je het pizzatje open snijd. Uitkijken dus!

    1. Dat is heel vreemd Sooph, ik heb ze gisteren nog gemaakt en ze zelf korter dan 25 minuten gebakken en ze waren prima. Deeg dat 25 minuten in de oven is gegaan op 200 graden kan eigenlijk niet helemaal rauw zijn. Was het deeg misschien vochtig geworden van de vulling, waardoor het rauw leek?

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close