BBQ chicken pizza snacks

BBQ chicken pizza snacks
Deze heerlijke BBQ chicken pizza snacks doen het goed op feestjes en ook bij een brunch zijn ze een graag geziene snack. Makkelijk om van tevoren te maken, want ze zijn zowel warm als koud echt heerlijk!

Dit recept heb ik al een tijdje klaar liggen voor jullie. Helaas was ik zo stom geweest om tot twee keer toe  wel op te schrijven wat ik in de BBQ chicken pizza snacks had gestopt, maar niet hoeveel van alles… Hierdoor heb ik ze wel lekker vaak gemaakt en zijn ze uitvoerig getest door vrienden, familie en collega’s. Conclusie: ze zijn heerlijk!

Op het moment ben ik voor deze rolletjes helemaal fan van de American Smokey BBQ saus van Calvé. Deze vind ik een lekkere BBQ smaak hebben, zonder dat het te rokerig wordt. Natuurlijk kun je ook een andere soort BBQ saus kiezen of misschien nog wel lekkerder: zelf BBQ Saus maken!

Geen trek in kip? Vervang de kip dan bijvoorbeeld door tonijn of kleine stukjes courgette!

BBQ chicken pizza snacks

Benodigdheden BBQ chicken pizza snacks

400 gr pizzadeeg  (zelf gemaakt, maar je hebt ook prima kant-en-klaar daag)
150 ml BBQ saus + eventueel extra om te dippen
350 gr gebakken kip, bijvoorbeeld kippendijen
2 handjes geraspte kaas (of natuurlijk meer!!)
1 bosje peterselie of koriander (fijn gehakt)
1 kleine rode ui

Bereiding BBQ chicken pizza snacks

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de rode ui in vieren en vervolgens in kwart ringetjes.Vorm je pizzadeeg tot een rechthoekige lap van ongeveer 30 bij 45 cm. Pluk of snijd de kip in kleine stukjes.
  2. Smeer de pizzabodem in met de BBQ saus. Bestrooi vervolgens met de kip, rode ui, peterselie/koriander en de geraspte kaas. Als je het lekker vindt, kun je er eventueel ook nog wat zwarte peper overheen malen.
  3. Rol de pizza op tot een lange rol. Druk deze stevig aan en snijd er rolletjes van ongeveer 1,5 a 2 cm breed van.
  4. Plaats de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats in de oven en bak in 15 a 20 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!!

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *