Bloemkool quiche (glutenvrij en koolhydraatarm)

Bloemkool quiche glutenvrij koolhydraatarm

Zin in een lekkere en gezonde quiche zonder korst? Deze heerlijke bloemkool quiche is verrassend gezond en bevat ook nog eens geen gluten!

De smaak van deze quiche komt overeen met die van een Spaanse tortilla. Maar deze heeft dan toch weer net dat extra’s. Het is  een mooie manier om wat veel groente naar binnen te krijgen. Aangezien deze bloemkool quiche geen gebruikt maakt van deeg past dit recept goed in een koolhydraatarm dieet.

Voor dit gerecht zul je op een gegeven moment het vocht uit de bloemkool moeten persen met behulp van een theedoek. Spoel de theedoek na het koken zo snel mogelijk om. Ik weet namelijk uit ervaring dat als je hem laat liggen, of zoals in mijn geval onomgespoeld in de wasmand gooit, het héél erg kan gaan stinken.

Benodigdheden Bloemkool quiche (glutenvrij en koolhydraatarm)

1 flinke bloemkool
1 klein bosje bieslook
2 grote eieren
50 gr Parmezaanse kaas
15 kleine tomaatjes
zout & peper
boter om in te vetten

Bereiding Bloemkool quiche (glutenvrij en koolhydraatarm)

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Snijd de bloemkool in roosjes en hak deze in een keukenmachine fijn, totdat het op couscous begint te lijken! Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan een grove rasp.
  2. Breng 200 ml water en de bloemkool aan de kook en haal het direct van de warmte bron. Laat het geheel met de deksel op de pan 5 minuten stomen. Doe vervolgens de bloemkool in een schone theedoek en wring er zoveel mogelijk vocht uit. Laat even uitlekken en wring nogmaals.
  3. Klop ondertussen de eieren los. Snijd de bieslook fijn en rasp je Parmezaanse kaas. Vet een quichevorm goed in met de boter.
  4. Meng de bloemkool, eieren, bieslook en Parmezaanse kaas goed door elkaar heen en breng op smaak met zout en peper. Druk het bloemkoolmengsel in de quichevorm en druk vervolgens de tomaatjes erin.
  5. Bak de bloemkool quiche in het midden van de oven in 20 à 25 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk 🙂

 

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *