Recept voor overheerlijke Blondies

Deel met vrienden en familie

Recept Blondies met noten
Blondies? Blondies zijn de witte tegenhangsters van de Brownies. Dus zonder cacao en pure chocolade, maar in plaats daarvan met witte chocolade. Super makkelijk te maken; het kan bijna niet mis gaan! Verras je gasten en jezelf met dit alternatief voor de normale brownies.

Eerlijk is eerlijk. Zelf ben ik meer van de pure chocolade en niet zo van wit. Nu heb ik wel een aantal vrienden dat juist gek is op witte chocolade. Tijd dus om aan de slag te gaan!

Dit recept is trouwens super makkelijk te verdubbelen, voor het geval je er meer dan 14 nodig hebt. Lekker dus voor op feestjes 🙂

Recept Blondies met amandelen en pecannoten

Benodigdheden Blondies

voor ongeveer 10 à 14 blondies
125 gram witte chocolade
65 gram ongezouten boter

2 middelgrote eieren
175 gram suiker
1 theelepel vanille extract

150 gram bloem
1 snufje zout
150 gram rauwe noten grof gehakt (pecan en amandelen zijn bij mij favoriet)

Optioneel: 100 gram witte chocolade als topping

Bereiding Blondies

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en vet je vorm heel erg goed in. Leg eventueel een vetvrij papiertje op de bodem.
  2. Smelt de witte chocolade met de boter. Dit kun je direct in een pan doen, maar dan moet je wel goed opletten en veel roeren, of ‘au bain marie’. Zet het even opzij, we gaan er later mee verder.
  3. Mix de eieren en met het zout op hoge snelheid tot het goed schuimig is geworden. Voeg vervolgens beetje bij beetje de suiker toe en klop dit goed door, totdat je een dik en romig mengsel hebt.
  4. Roer er rustig (niet kloppen dus!) de witte chocolade doorheen, gevolgd door de bloem, en de noten.
  5. Giet het mengsel in je vorm en plaats dit voor ongeveer 35 minuten in de oven.
  6. Laat hem even afkoelen voordat je hem VOORZICHTIG(!!) uit de vorm haalt. Smelt eventueel de extra witte chocolade en smeer deze over de top van de blondies uit.

Eet smakelijk!!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. ohh ja blondies zijn zoo lekker!! Veel lekkerder dan echte chocolade brownies naar mijn mening!!

  2. Oooh dit klinkt zooo jummie & het ziet er super lekker uit!!!
    Liefs Iep xo

    1. Mariska Author says:

      Ze zijn ook echt mega lekker!

  3. Marieke says:

    Heb een paar verbeterpuntjes.
    Want het was jammer dat je in de bereidingswijze vergeten bent waar je vanilieextract moet toevoegen.
    Ik kwam er pas achter toen het al in de oven stond.
    Ook ontbreekt de afmeting en welke vorm je moet kiezen.
    Misschien allemaal niet zo heel belangrijk maar voor een bakleek als ik toch wel essentieel.
    Verder vond ik het wel redelijk.

    1. Bedankt voor de tips Marieke, daar kan ik wel wat mee. Het is al een wat ouder recept, dus er viel toen ook voor mij nog veel te leren rond het schrijven van recepten.

      Het formaat is dat van een standaard brownie pan, maar je hebt gelijk dat misschien niet iedereen dat weet 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close