Crêpes – Zoete Franse Pannenkoeken

Deel met vrienden en familie

Met deze perfecte, dunne crêpes haal je een stukje Frankrijk in huis. Ah, de heerlijke wereld van Franse gerechten! En wat past beter bij die gedachte dan crêpes? Deze dunne, lichte en verrukkelijke lekkernijen vormen de perfecte traktatie voor elk moment van de dag. Wil je je Franse kookskils verbeteren of heb je gewoon lekkere trek? Crêpes zijn altijd een goed idee!

Dit recept bewijst dat je echt geen dure ingrediënten in huis hoeft te halen voor een Frans recept . Of het nu voor ontbijt, brunch of een zoete snack is, deze luchtige lekkernijen zullen je zeker betoveren. Geniet ervan!

Crêpes, heerlijke dunne Franse pannenkoeken

Als ik aan Parijs denk, denk ik ook meteen aan van die kraampjes waar ze verse crêpes bakken. Met een sierlijke beweging gieten ze het beslag op een grote plaat. Als ware kunstenaars draaien ze met een soort platte hark het beslag tot een superdunne pannenkoek.

In tegenstelling tot de Nederlandse pannenkoek is de crêpe een stuk dunner. Bovendien zijn ze super flexibel en smaken ze heerlijk met een royale laag Nutella.

Recept Franse pannenkoeken crepes

Crêpe versus Galette

Een veel voorkomend misverstand is dat crêpes gemaakt worden met boekweitmeel. Er zijn zeker dunne Franse pannenkoeken die met boekweitmeel worden bereid, maar dit is het hartige broertje van de crêpe: de Galette.

Zowel crêpes als galettes zijn dunne, platte pannenkoeken die hun oorsprong vinden in de Franse keuken. Ze verschillen echter op verschillende manieren, voornamelijk in hun samenstelling, vulling en gebruik. Terwijl crêpes vaak geassocieerd worden met zoete vullingen zoals fruit, jam, chocolade, slagroom en ijs, gaan galettes juist de hartige kant op.

Crêpes - Zoete Franse pannenkoeken

Met deze perfecte, dunne crêpes haal je een stukje Frankrijk in huis. Ah, de heerlijke wereld van Franse gerechten! En wat past beter bij die gedachte dan crêpes? Deze dunne, lichte en verrukkelijke lekkernijen vormen de perfecte traktatie voor elk moment van de dag. Wil je je Franse kookskils verbeteren of heb je gewoon lekkere trek? Crêpes zijn altijd een goed idee!
Porties 12 dunne crepes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 50 gr suiker
  • snufje zout
  • 500 ml melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 55 gr boter gesmolten
  • 4 middelgrote eieren
  • boter of olie voor het bakken

Instructies

  • Meng de droge ingrediënten (bloem, suiker, zout) met elkaar in een grote kom. Klop in een andere kom de eieren los met de gesmolten boter, vanille-extract en de melk. Voeg dit vervolgens beetje bij beetje toe aan je droge mix en klop goed door, totdat je een mooi glad mengel hebt.
    250 gr bloem, 50 gr suiker, snufje zout, 500 ml melk, 55 gr boter, 4 middelgrote eieren, 1 theelepel vanille-extract
  • Vet je koekenpan in. Zelf vind ik dit het makkelijkste gaan door wat olie op een stukje keukenpapier te druppelen en hiermee de pan in te smeren. Voeg wat beslag toe. Hou de pan goed schuin, zodat het beslag zich goed kan verdelen. Zodra het flensje aan de bovenkant droog aanvoelt draai je hem om en bak je hem nog ongeveer 20 seconden op de andere kant.
    boter of olie voor het bakken
  • Vet de pan weer lichtjes in en herhaal het proces, totdat al je beslag op is.
Auteur: Mariska
Gang: lunch, ontbijt, Snack
Keuken: Frans
Trefwoord: pannenkoek

Pin deze Crêpes !

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Zoete franse crepes

 

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ik wil al heel lang crêpes maken, steeds als ik ze voorbij zie komen dan sla ik de recepten weer op en nog steeds heb ik ze niet gemaakt. Ze zien er heerlijk uit!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close