Gember Kokosmakroon bollen; zoet en pittig

Gember kokosmakroon bollen glutenvrij

Ben je gek op kokos en ook op gember? Dan moet je dit recept eens proberen! Deze gember & kokosmakroonbollen zijn heerlijk zoet, met een vleugje pit. Daarbij zijn deze lekkere koekjes glutenvrij en koolhydraatarm.

Kokos gember makronen koolhydraatarm

Ingrediënten Gember Kokosmakroon bollen

180 gr kokosrasp (rauw en ongezoet)
1 potje stemgember  (gemberbolletjes op siroop, 450 gr)
2 eiwitten
een snufje zout

Extra benodigdheden
Oven, bakpapier, bakplaat en grote kom

Bereiding Gember Kokosmakroon bollen

  1. Klop in een grote kom de twee eiwitten met een snufje zout schuimig. Het hoeft maar een beetje te schuimen, het is niet de bedoeling dat je de eiwitten helemaal stijf slaat.
  2. Maal de inhoud van het potje stemgember (gemberbolletjes inclusief siroop) tot een papje in een blender. Geen blender? Een staafmixer werkt ook en anders kun je de bolletjes heel fijn snijden met een mes of door de knoflookpers halen en dit mengen met de siroop.
  3. Meng de kokosrasp, stemgemberpuree en eiwitten door elkaar en laat dit ongeveer 30 minuten staan.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Vorm balletjes met je handen of met een ijsschep.
  5. Bak de gember & kokosmakroon bollen in 20 tot 25 minuten mooi goudbruin.

Eet smakelijk! Liever suikervrije kokosmakronen? Probeer dit recept dan eens!

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *