Gezonde makroon balletjes (glutenvrij en koolhydraatarm)

Deel met vrienden en familie

Gezonde makroon balletjes

Gezonde makroon balletjes zijn super lekkere koekjes die ook nog een glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers zijn.

 

Koekjes… zo lekker, maar bijna altijd super ongezond. De meeste koekjes bestaan voornamelijk uit suiker en boter. Een heerlijke ongezonde combinatie. Stiekem hoeft dit helemaal niet, er zijn ook lekkere koekjes die gezond zijn. Vandaag hebben we dus een recept voor suikervrije koekjes waar je gewoon schaamteloos van kunt genieten.

Benodigdheden Gezonde makroon balletjes

voor ongeveer 12 balletjes
2 eiwitten
3 flinke lepels honing (of minder naar smaak)
150 gr kokosrasp
snufje zout

Note: Deze koekjes zijn suikervrij, in de zin van dat ze vrij zijn van geraffineerde suikers, honing bevat natuurlijk wel natuurlijke suikers.

Bereiding Gezonde makroon balletjes

  1. Roer de honing en de eiwitten met het snufje zout goed door elkaar. Voeg vervolgens de kokos toe en meng het geheel goed.
  2. Plaats je mengsel nu minimaal een half uur in de koelkast, een hele nacht kan ook prima.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden, terwijl je balletjes maakt van je kokosmengsel. Je kunt hier twee lepels of een ijsschep voor gebruiken, maar zelf doe ik het gewoon met mijn handen.
  4. Bak de balletjes ongeveer 20 minuten in de oven tot ze mooi goud bruin zijn.

Ahhh yes! Zo lekker. Je proeft gewoon niet eens dat er geen suiker of boter in zit!
Deze koekjes zijn geschikt voor bijna iedereen. Ze zijn suiker, gluten en lactose vrij.

Gezonde makronen

 

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. oho dat klinkt lekker! dat ga ik ook eens uitproberen!

  2. Ziet er erg lekker uit! Ik heb een keer een soortgelijk recept gemaakt (uit het voedselzandloper kookboek). Maar die vond ik een beetje smaakloos, dus jouw idee om er honnig door heen te doen vind ik erg goed! Ik ga ze zeker nog eens maken!

  3. Wat een goed idee zeg, lijkt mij echt erg lekker!

  4. Klop je de eiwitten op voor je de kokos erdoor doet?

    1. Niet echt, je klopt ze een beetje los en een beetje schuimig maar verre van stijf.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close