Herfst hangop met stoofpeer en pepernoten

Deel met vrienden en familie

Hangop met stoofpeer en pepernoten
Hangop met stoofpeer en pepernoten is het perfecte toetje voor dit herfstige weer. Nederlandser kun je een toetje bijna niet krijgen.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om kant-en-klare stoofpeertjes te kopen, maar veel lekkerder is het om ze zelf te maken. Zelf ben ik gek op stoofpeertjes in Pedro Ximenez. Deze hebben een heerlijke diepe en herfstige smaak.

Let op, dit recept heeft een lange bereidingstijd, omdat de yoghurt zeker 8 uur moet uitlekken! Begin dus op tijd 😉

Herfstoetje met stoofperen en pepernoten

Ingrediënten Herfst Hangop met stoofpeer

Voor vier herfsttoetjes
1 liter yoghurt
400 – 500 ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker

4 stoofpeertjes (afgekoeld)

2 handjes pepernoten

Overige benodigdheden: zeef, schone theedoek, 4 glazen of potjes en een grote kom om te mixen.

Bereiding Herfst Hangop met stoofpeer

  1. Maak een schone theedoek vochtig onder de kraan en wring hem daarna goed uit. Plaats de zeef op een diepe kom of pan en bekleed deze met de theedoek.
  2. Schenk de yoghurt in de theedoek en laat dit zo’n 8 uur uitlekken. Het beste is het om dit in de koelkast te doen.
  3. Klop de slagroom met vanillesuiker net niet stijf, maar gewoon lekker lobbig.
  4. Gooi het vocht uit de kom weg en schep de hangop uit de theedoek in een kom. Roer de hangop goed los en voeg dan de slagroom toe. Roer dit goed, maar rustig door elkaar heen.
  5. Zet de glazen klaar, verdeel de helft van de hangop over de vier glaasjes, gevolgd door de helft van de stoofperen en pepernoten. Herhaal dit voor de volgende laag.

Eet smakelijk! Zo krijgt de herfst toch een feestelijk tintje!

 

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Dat ziet er lekker uit. Lekker kruidig en fris, perfect toetje na een ‘zwaar’ diner.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close