Pannenkoekjes met Zeekraal, Rivierkreeftjes en Pittige Limoenboter

Recept hartige pannenkoekjes met rivierkreefjes zeekraal en limoenboter
Dit recept is niet alleen heeeeeerlijk, maar ook super makkelijk om te maken. Binnen een handomdraai heb je een prachtig gerecht op tafel staan, waar je tafelgasten versteld van zullen staan. Je hoeft echt geen keukenprins(es) te zijn om deze hartige pannenkoekjes met zeekraal, rivierkreeftjes en pittige limoenboter op tafel te kunnen zetten!

Benodigdheden Pittige Limoenboter

1 eetlepel limoensap
50 gr boter op kamertemperatuur
1 eetlepel verse koriander (fijn gesneden)
1 teentje knoflook
een flinke snuf chilivlokken (optioneel)

Bereiding Pittige Limoenboter

  1. Snijd de koriander en het knoflookteentje fijn (of gebruik een pers).
  2. Meng dit in een kom met de boter, limoensap en de chilivlokken. Zelf doe ik dit het liefste lui met de keukenmachine, maar je kan het ook heel goed met een vork goed door elkaar te prakken.
  3. Neem een klein stukje bakpapier, plaats het botermengsel erop en maak er een rolletje van. Vouw de uiteinden om en plaats het in de koelkast.

 

Benodigdheden Hartige Pannenkoekjes

(hoofdgerecht voor 2 personen of als voorgerecht voor 4)

3 lente uitjes
2 middelgrote eieren
100 gr zelfrijzend bakmeel
100 ml karnemelk

1 flinke theelepel baking powder
zout & peper
Olie of boter om in te bakken

1 bakje Zeekraal
1 bakje rivierkreefjes

Bereiding Hartige Pannenkoekjes met Zeekraal en Rivierkreeftjes

  1. Zet een pan met een laag water op het vuur, 5 cm water is al genoeg.
  2. Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, de eieren, baking powder en karnemelk door elkaar. Je krijgt een stevig beslag
  3. Snijd je lente ui in dunne ringen en roer dit door je beslag heen. Breng op smaak met een snufje zout en wat peper.
  4. Plaats de zeekraal en de rivierkreeftjes in je stoommandje. Geen stoommandje? Gebruik een zeef! Zorg er wel voor dat je zeekraal onderop ligt. Plaats de stoommaandjes of de zeef op de pan met kokend water. Zet het vuur lager, het water hoeft alleen een beetje te borrelen.
  5. Bak ondertussen je pannenkoekjes in boter of olie op midden hoog vuur. Ik haal meestal 8 pannenkoekjes uit dit beslag. Kleinere pannenkoekjes staan leuker op het bord, maar niet geheel onbelangrijk: ze bakken en draaien makkelijk om in de pan.
  6. Haal je limoenboter uit de koelkast en snijd deze in plakken.
  7. Stapel de pannenkoekjes op, plaats er wat zeekraal bovenop met daar weer bovenop de rivierkreeftjes. Leg een plakje limoen boter boven op.

Eet smakelijk!

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *