Heerlijke sappige mosterd-rozemarijn worstjes

Deel met vrienden en familie

Heerlijke mosterd-rozemarijn worstjes. Wisten jullie dat je ook worst heel lekker kan marineren? Dit recept maakt ze nog sappiger en smaakvoller dan ze normaal al zijn.

Dit recept is geïnspireerd door een gerecht dat ik gevonden heb op de receptensite van de Albert Hein. Ik had niet alle ingrediënten voor het originele recept in huis en ben toen zelf maar aan de slag gegaan. Inmiddels heb ik het recept een aantal keren aangepast en nu is hij perfect! Met deze marinade krijg je echt heerlijk sappige braadworsten. Nooit geweten dat je goede braadworsten zo lekker kon klaar maken.

Ingrediënten mosterd-rozemarijn worstjes

2 braadworsten
4 eetlepels scherpe mosterd
1 flinke eetlepel honing
1 takje rozemarijn
1 teentje geperste knoflook
olie/boter om in te bakken

Bereiding

  1. Meng de mosterd met de honing, knoflook en de blaadjes van de rozemarijn.
  2. Voeg de worst toe en laat het zo minimaal 10 minuten marineren (langer is lekkerder, maar een hele nacht is niet nodig)
  3. Bak de worsten, met alle marinade/saus, in een koekenpan op medium temperatuur. Regelmatig keren en in de pan bewegen, zodat de saus niet gaat aanbakken

Je zult merken dat de mosterd niet meer zo scherp is, maar de worsten een heerlijke sappige smaak hebben gekregen! Ook lekker met een simpel honing mosterd sausje. Twee eetlepels mosterd, met 1 eetlepel honing kort verwarmen tot de honing gesmolten.

Lekker zoals op de foto in een broodje met wat rucola (en zuurkool!!), maar ook heerlijk bij een lekkere stamppot!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Kimberley says:

    Lijkt me heel lekker!

    1. Ik zeg, probeer het een keer. Het kan met alle soorten (braad)worsten.

  2. Oehh ziet er lekker uit!:)

    x

  3. Brigitte says:

    ZALIGE MARINADE

    1. Goed om te horen 😀

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close