Kebabs met frisse couscoussalade

Deel met vrienden en familie

Kebabs met frisse couscoussalade is een lekker snel en zomers gerecht. Prima te maken op de BBQ, maar ook gewoon op de grillplaat of met behulp van een koekenpan. Geen zin in couscous? Vervang het dan gewoon door iets anders, zoals quinoa, bulgur of rijst.

Kebabs met frisse couscoussalade

Soms wil je van alles en lijken je wensen niet met elkaar te matchen. Zo wilde ik van de week met het mooie weer picknicken in het park. Ik wilde ook graag barbecuen en ook wat restjes uit de koelkast opmaken. Zin om een BBQ mee naar het park te slepen had ik dan weer net niet. Dit was een perfecte oplossing! De couscoussalade was super makkelijk om mee te nemen. Een lichte maaltijd, ideaal voor dit warme weer en dus ook voor een picknick!

Lekker sausje erbij? Meng dan de yoghurt en de Sriracha door elkaar heen. Maar alleen yoghurt met bijvoorbeeld munt en knoflook is ook heel lekker, als je niet zo van pittig houdt.

Kebabs met frisse couscoussalade lekker in de zomer

BBQ op het balkon

Sinds kort hebben we thuis een elektrische BBQ op het balkon staan, waarmee ik supersnel kan barbecueën. Bij een elektrische BBQ hoef je natuurlijk niet op de kooltjes te wachten en daarbij is het voor het balkon natuurlijk ook stukken veiliger. In plaats van gehakballetjes te maken, prikte ik gehakt op spiesjes en tadaaa: kebabs! Even snel op de grill en gaan. Daarna goed ingepakt met folie en hup, ook mee in de picknickmand. 

Natuurlijk is dit recept ook een prima keuze als je lekker thuis blijft!

Kebabs met frisse couscoussalade

Kebabs met frisse couscoussalade is een lekker snel en zomers gerecht. Prima te maken op de BBQ, maar ook gewoon op de grillplaat of met behulp van een koekenpan. Geen zin in couscous? Vervang het dan gewoon door iets anders, zoals quinoa, bulgur of rijst.
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

  • 8 prikkers

Ingrediënten

Kebabs

  • 250 gram gehakt
  • 1 lente ui
  • 0.5 bosje munt
  • 0.5 -1 eetlepel komijn
  • 1 ei
  • paneermeel
  • zout
  • peper

Couscoussalade

  • 0.5 blokje groentebouillon
  • 100 gr meergranen couscous of quinoa, bulgur, rijst….
  • 1 paprika
  • 0.5 komkommer
  • 10 cherry tomaatjes
  • 0.5 bosje munt
  • 0.5 bosje peterselie
  • zout
  • peper

optioneel sausje

  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel Sriracha

Instructies

Kebabs

  • Snijd de lente ui en munt goed fijn. Meng dit samen met de komijn, het ei en wat zout en peper naar smaak goed door het gehakt heen.
  • Voeg beetje bij beetje paneermeel toe, tot je een mooi stevig mengsel krijgt dat goed zijn vorm behoudt.
  • Klem het gehakt om de spiesjes heen. Mocht je niet gaan grillen of bbq’en dan kun je de stokjes gewoon weg laten.
  • Kwast de BBQ of de grill in met een klein beetje olie en gril je kebabs hier op.

Couscoussalade

  • Bereid de couscous zoals dit op de verpakking staat beschreven en voeg een blokje bouillon toe aan je kookwater.
  • Snijd de paprika en komkommer in blokjes, de munt en peterselie fijn en de cherrytomaatjes doormidden. Meng dit allemaal door de couscous heen en breng op smaak me zout en peper.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fushion
Trefwoord: bbq

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Dit klinkt heerlijk! Het staat deze week zeker bij mij op het menu!

  2. Aah dit ga ik deze week eens maken. Ik ben de laatste tijd een beetje inspiratieloos haha

    1. Mariska Author says:

      Daar zijn deze recepten ook voor natuurlijk!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close