Knolselderij soep; lekker gezond en snel!

Deel met vrienden en familie

Knolselderij soep is lekker en gezond. En de smaak is weer eens wat anders dan je gewend bent. Klaar binnen 30 minuten!

Een knolselderij is maar een lelijk ding. Kijk er maar eens goed naar, niet moeders mooiste toch? Vroeger had ik ook nog eens geen idee dat je ermee aan moest. Ja, in de soep gebruiken, zoals mijn vader altijd deed, maar voor de rest?

Een paar jaar geleden leerde ik deze gekke knol op een andere manier kennen, in de vorm van frietjes. Zo, dat smaakte lekker! Ik ging gelijk op onderzoek uit en wat blijkt? Knolselderij is ontzettend gezond. Boordevol met vitamine C en K bewijst dit lelijke ding maar weer eens dat schoonheid van binnen zit.

Knolselderij soep

Deze soep is niet alleen heel erg lekker, hij is ook nog eens gezond. Laag in calorieën, glutenvrij en koolhydraatarm en past daarbij ook nog eens in een paleo of vegan dieet. Soep over? Ook koud is deze soep heerlijk!

Glutenvrije Knolselderij soep

Knolselderij soep; lekker gezond en snel!

Knolselderij soep is lekker en gezond. En de smaak is weer eens wat anders dan je gewend bent. Klaar binnen 30 minuten!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 600 gr knolselderij
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1000 ml bouillon
  • olijfolie

Optioneel extra:

  • selderijblaadjes
  • appel in reepjes

Instructies

  • Schil en snijd de knolselderij in gelijkmatige blokjes. Snipper een ui grof en hak een teentje knoflook fijn. Natuurlijk kun je voor de knoflook ook een knoflookpers gebruiken.
    600 gr knolselderij, 1 ui, 2 teentjes knoflook
  • Verwarm wat olie in de pan en fruit hierin de ui in, totdat hij glazig is geworden. Voeg vervolgens de knoflook toe en laat die ongeveer een minuut meebakken. Voeg tenslotte de blokjes knolselderij toe.
    olijfolie
  • Bak dit geheel ongeveer 10 minuten; de blokjes mogen best wel een beetje karameliseren, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat het gaat aanbranden. Regelmatig omscheppen dus.
  • Voeg de bouillon toe en laat het mengsel nog 10 à 15 minuutjes zachtjes koken, tot de knolselderij gaar is.
    1000 ml bouillon
  • Pureer nu alles goed; ik gebruik het liefst een staafmixer, maar je kunt ook aan de slag gaan met een blender. Is de soep wat te dik geworden? Voeg dan wat water of bouillon toe!
  • Schep de soep in kommen en maak het geheel af met wat reepjes appel en gesnipperde selderij blaadjes.
    selderijblaadjes, appel
Auteur: Mariska
calorieën: 96kcal
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: knolselderij, maaltijdsoep, vegan

Nutrition

Calorieën: 96kcal | Carbohydrates: 17g | Protein: 6g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.4g | Polyunsaturated Fat: 0.3g | Monounsaturated Fat: 1g | Sodium: 1095mg | Potassium: 633mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 1IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 89mg | Iron: 2mg

 

 

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Wim Pothoff says:

    Heerlijke Kerstrecepten! Je blijft mijn favoriete foodblog!

    1. Mariska Author says:

      Dankjewel Wim 🎄

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close