Kokosgranola met extra veel kokos

Deel met vrienden en familie

Kokosgranola met extra veel kokos
Kokosgranola met extra veel kokos voor de liefhebbers: een lekker tropisch begin van de dag!

De vorige foodblogswap beviel mij zo goed dat ik mij ook deze maand weer aanmeldde. Dit keer kreeg ik de foodblog van Taste our Joy van Irene en Joyce toegedeeld. Ik kende hun blog helemaal nog niet, dus dat was weer een mooie om te ontdekken.

Bladerend door hun recepten kwam ik een paar leuke tegen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de kokosgranola. Ik ontbijt zelf bijna dagelijks met yoghurt/kwark en de laatste tijd gooi ik daar altijd wel wat geraspte kokos bij (hier vind je nog meer lekkere tips voor bij je yoghurt!). Vandaag dus mijn variant op de kokosgranola!

Recept kokosgranola

Benodigdheden Kokosgranola

200 gram havermout
3 eetlepels kokosolie (of olijfolie)
3 eetlepels honing

geraspte kokos
kokosvlokken

Optioneel:
chiazaad, amandelen en gedroogd fruit.

Bereiding Kokosgranola

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Dit lijkt wat laag, maar dit is echt nodig om ervoor te zorgen dat de havermout lekker bakt, maar niet snel verbrandt of keihard wordt.
  2. Meng de havermout samen met de kokosolie en honing goed door elkaar. Spreid dit uit over een bakplaats (liefst bedekt met bakpapier) en plaats deze zo’n 40 minuten in de oven. Schep regelmatig om, ongeveer elke 10 minuten.
  3. Ondertussen gaan we verder met de kokosrasp. Bak deze in de droge pan op middelhoog vuur, totdat deze mooi goudbruin is gekleurd. Deze bak je niet mee met de havermout, want dan zou de kokos al verbrand zijn voordat de havermout klaar is.
  4. Laat de havermout goed afkoelen en meng de geraspte kokos, een flinke hand kokosvlokken (of meer) en eventueel wat chiazaad, gehakte amandelen en gedroogd fruit.
  5. Bewaar de kokosgranola in een goed afgesloten pot, zo blijft hij het knapperigst en daarmee het lekkerst.

Zelf eet ik deze kokosgranola het liefst met lekkere dikke yoghurt en rasp ik er nog wat extra limoenschil bovenop, voor een extra tropisch effect..!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. hmmm, dit lijkt me heerlijk! Ik ben dol op granola en maak het tegenwoordig altijd zelf 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close