Koolhydraatarme kwarkbroodjes met vijgen

kwarkbroodjes met gedroogde vijgen

Koolhydraatarme kwarkbroodjes met vijgen zijn gezond en makkelijk te maken. Met behulp van amandelmeel en gedroogde vijgen smaken ze ook nog eens super lekker. Snel de keuken in!

Normaal gesproken voeg ik nog een eetlepel boekweitmeel toe aan dit beslag. Ik dacht het nog in huis te hebben voor het bakken, maar ik kon het nergens vinden. Mijn beslag stond al helemaal klaar, dus ik probeerde het zonder. Het enige verschil is dat de broodjes iets platter worden.

Ik koos voor vijgen, want die vind ik zelf erg lekker. Je kunt voor dit recept ook ander gedroogd fruit gebruiken, denk bijvoorbeeld aan gedroogde abrikozen, perziken of cranberries.

Koolhydraatarme kwarkbroodjes met gedroogde vijgen

Eet je vaker koolhydraatarm? Probeer dan ook eens onze:
Koolhydraatarme wraps

Ingrediënten Koolhydraatarme kwarkbroodjes

voor zes kwarkbroodjes
175gr kwark
1 ei (rauw)
125gr amandelmeel
0.5 eetlepel bakpoeder
snufje zout
6 gedroogde vijgen

optioneel:
havervlokken voor bovenop

overige benodigdheden:
bakplaat + bakpapier en eventueel een ijsschep

Bereiding Koolhydraatarme kwarkbroodjes

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng het ei en de kwark goed door elkaar. Voeg vervolgens het amandelmeel, bakpoeder en zout toe en roer dit goed door.
  3. Hak de vijgen in kleinere stukjes en roer deze ook door je kwarkbeslag heen.
  4. Schep met een ijsschep (of een grote lepel) zes bolletjes op de bakplaat. Druk de kwarkbroodjes niet plat. Besprenkel eventueel met wat havervlokken.
  5. Bak de broodjes in 18 minuten mooi goud bruin. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Eet smakelijk!

22 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *