Koreaanse vispakketjes uit de oven

Deel met vrienden en familie

Koreaanse vispakketjes zijn lekker en makkelijk voor doordeweeks. De heerlijke Gochujang pasta zorgt voor een unieke smaak, die zo kenmerkend is voor de Koreaanse keuken.

Zelf gebruik ik al jaren Gochujang pasta. Door de jaren heen is het steeds populairder geworden en daarmee ook steeds makkelijker te verkrijgen. Waar je eerst nog naar speciale Koreaanse toko’s moest, kun je het tegenwoordig wel in alle Aziatische supermarkten vinden en soms zelf in de grotere supermarkten!

Met deze pakketjes ben je in een keer klaar met je groente en vis. Wil je nog wat bij deze vispakketjes serveren, denk dan bijvoorbeeld aan rijst, quinoa of een heerlijke komkommersalade (recept).

Zelf heb ik deze keer pakketjes gemaakt van bakpapier, maar het kan ook van aluminiumfolie. Ga je de pakketjes maken op de BBQ? Gebruik dan natuurlijk zeker aluminiumfolie.

Ingrediënten Koreaanse vispakketjes

0.5 Chinese kool
2 stukjes witvis

Voor de Koreaanse marinade: 
1 eetlepel sesamolie
1 duim verse gember
2 eetlepels sojasaus
1 teen knoflook
1 tot 1.5 eetlepel Gochujang (Koreaanse chilipasta)
Citroensap (ongeveer 1 eetlepel)

Optioneel:
verse koriander
lente ui
chili
sesamzaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar heen. Rasp hiervoor de knoflook en gember fijn. Je mag de knoflook ook fijnhakken of persen, maar je rasp is toch al vies door de gember. Het kan even een werkje zijn om ook de Gochujang goed te laten mengen.
  3. Smeer de vis goed in met de marinade en laat dit marineren tot de oven is voorverwarmd.
  4. Snij de Chinese kool in repen en was deze goed. Laat uitlekken in een vergiet.
  5. Neem per persoon een vel bakpapier en leg hier in het midden een flinke hand Chinese kool. Plaats bovenop de Chinese kool de vis, plus eventueel extra marinade. Vouw dit geheel tot een mooi gesloten pakketje.
  6. Plaats de vispakketjes 15 tot 20 minuten in de oven, tot de vis gaar gestoomd is.
  7. Ondertussen kun je de koriander, lente ui en chili peper fijn snijden.
  8. Besprenkel het pakketje als het uit de oven komt tenslotte met chili, koriander, sesamzaadjes en/of lente ui.

Eet smakelijk! Waren jullie al bekend me Gochujang?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Hallo Mariska,
    Gochujang gebruik ik regelmatig in mijn recepten. Een voorbeeld; Gekruid kipgehakt met bloemkoolrijst. Een ui, teentje knoflook, djinten, half tl trassi, schepje tomatenpuree uit een tube, gesneden wortel, 300 gr kipgehakt, en een flinke el gochujang, el citroensap, Twee puntpaprika’s fijn gesneden, goed roerbakken dan de bloemkoolrijst erbij. Beetje oestersaus over sprenkelen en platte peterselie. Je kan ook vegetarisch, runder of varkens gehakt kiezen. Met een vriendelijke groet, Lia

    1. Hi Lia, leuk dat je reageert. Heerlijk ingrediënt is het he? Jouw recept klinkt erg lekker.
      Heb je toevallig ook al het recept Pasta met gochujang en gehakt gezien? Ik denk dat je die ook wel kan waarderen 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close