Lasagne met pompoen en salie

Deel met vrienden en familie

Heerlijk warm en goed vullende borden lasagne, vol met pompoen. Niet een super snel recept dat binnen 30 minuten op tafel zal staan, maar zeker de moeite waard om wat langer voor in de keuken te ploeteren.

Toegegeven, het is niet mijn mooiste foto. Het fotograferen van lasagne is al niet makkelijk (probeer het maar eens 😉 ) en al helemaal niet met drie mensen die als hongerige hyena’s om je heen cirkelen. Gelokt door de heerlijke geur van deze lasagne was het een drukke boel in mijn keuken. Hoewel de foto misschien niet geweldig is, is dit recept echt een aanrader voor het koudere herfstweer!

Lasagne met pompoen en salie

Lasagne met pompoen en salie is een heerlijk herfstig gerecht dat je zal verwarmen op kille dagen. Deze variant van de klassieke lasagne zit boordevol smaak en voedzame ingrediënten, waardoor het een perfecte keuze is voor een gezellige avondmaaltijd.

Het geheim van deze lasagne zit hem in de pompoensaus, die een romige en delicate smaak toevoegt aan het gerecht. Om de saus te maken, wordt verse pompoen gekookt en gepureerd tot een zijdezachte consistentie. De toevoeging van salieblaadjes, knoflook en een vleugje nootmuskaat geeft de saus een subtiele kruidige smaak die perfect samengaat met de zoetheid van de pompoen.

Naast de pompoensaus bevat deze lasagne ook lagen van hartige ricotta en mozzarella kaas, evenals lasagnevellen die de perfecte basis vormen voor alle heerlijke smaken. Het resultaat is een smeuïge en goed gebalanceerde lasagne met een verrukkelijke combinatie van texturen.

Niet snel, maar wel lekker

De bereiding van de lasagne met pompoen en salie vergt wat tijd en aandacht, maar het eindresultaat is zeker de moeite waard. Nadat de pompoensaus is bereid, worden de lasagnevellen gekookt, de kaas gemengd en alle lagen zorgvuldig opgebouwd in een ovenschaal. De lasagne wordt vervolgens afgedekt met een laagje geraspte kaas voor een heerlijk knapperig korstje.

Eenmaal in de oven wordt de lasagne langzaam gebakken tot de bovenkant goudbruin is en de smaken mooi zijn samengekomen. Het resultaat is een geurige schotel vol comfort food waar je meteen van zult watertanden.

Serveer de lasagne met pompoen en salie als hoofdgerecht bij een herfstige maaltijd, of als een indrukwekkend bijgerecht tijdens een feestelijk diner. Het is een gerecht dat zowel volwassenen als kinderen zal bekoren, dankzij de smaakvolle combinatie van pompoen, kaas en kruiden.

Deze lasagne is niet alleen heerlijk, maar ook veelzijdig. Je kunt het aanpassen naar je eigen smaak door bijvoorbeeld gehakt of groenten toe te voegen aan de vulling. Bovendien is het een geweldige manier om pompoen op een andere manier te gebruiken dan in traditionele gerechten zoals soepen of stoofschotels.

Dus, als je op zoek bent naar een heerlijk herfstgerecht om jezelf en je gasten te verwennen, probeer dan zeker deze lasagne met pompoen en salie. Met zijn rijke smaken en gezellige karakter is het de perfecte keuze voor een smakelijke en vullende maaltijd tijdens het koude seizoen.

Lasagne met pompoen en salie

Heerlijk warm en goed vullende borden lasagne, vol met pompoen. Niet een super snel recept dat binnen 30 minuten op tafel zal staan, maar zeker de moeite waard om wat langer voor in de keuken te ploeteren.
Porties 6 porties
Voorbereidingstijd 20 minuten
30 minuten
Totale tijd 50 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 1 pak verse Lasagne bladen
  • 2 bollen Mozzarella buffel
  • Parmezaanse kaas
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 900 gram flespompoen schoongemaakt en in blokjes, neem een pompoen van ruim een kilo
  • 300 gram gerookte spekjes
  • 10 blaadjes salie
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 ui gesnipperd
  • Olijfolie zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng in een schaal de helft van de pompoen met twee teentjes knoflook, de helft van de salie en een scheut olijfolie. Verdeel dit pompoenmengsel over je bakplaat, besprenkel met wat zeezout en grill voor ongeveer 15 a 20 minuten, tot de pompoen gaar is en mooi begint te kleuren. Verlaag daarna de oventemperatuur naar 180 graden Celsius.
  • Verwarm ondertussen in een pan wat olie en fruit hier vervolgens een ui in en wat knoflook. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de andere helft van de pompoen toe en breng dit aan de kook. Laat het lekker pruttelen tot de pompoen gaar is. Dit zal ongeveer 10 minuten in beslag nemen. Pureer dit met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Bak de spekjes en roer deze door je pompoen-tomaten saus. Het is lekker als je een beetje van het vleessap en vet van de spekjes toevoegt aan de saus. Niet alles, want dan wordt het weer te vet. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper
  • Tijd om te stapelen! Besmeer de bodem van je schaal met 1/3 van de pompoen-tomaten saus. Daarop de helft van de pompoenblokjes. 1/3 van de mozzarella en een paar raspjes Parmezaanse kaas. Dek af met wat lasagne bladen en herhaal dit proces. De laatste laag bestaat alleen uit pompoen-tomatensaus, mozzarella en Parmezaan. Leg de overgebleven blaadjes salie bovenop.
  • Zet de schaal ongeveer 30 minuutjes in de oven. Wil je aan het einde de bovenkant net even wat knapperiger hebben? Zet dan nog even 2 minuten de grill aan.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: herfst, lasagne, pasta, Pompoen

Pin deze Lasagne met pompoen en salie!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

pompoen lasagne met salie

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ahh wat heerlijk! Met salie lijkt me echt verrukkelijk !

    1. Mariska Author says:

      Pompoen en Salie zijn echt een goude combinatie.

  2. Lekker recept!! Ik sla de spekjes over, omdat ik vegetariër ben 🙂 Denk dat courgette ipv bladen ook wel lekker is. Al vind ik de lasagnebladen nog altijd lekkerder.
    X Wilmke

    1. Mariska Author says:

      Zonder spekjes kan hij ook heel lekker zijn hoor. Zou er dan wel wat extra zout toevoegen en misschien wat pimento!

  3. Ziet er lekker uit, even gepind!

    1. Mariska Author says:

      Hij is ook echt heel erg lekker 😉

  4. hoi deze lasagne kan ik toch ook een dag van te voren maken? volgende dag alleen nog maar in de oven schuiven en klaar. ik heb je recept al een keer gemaakt en is heerlijk!

    1. Zeker weten! Wordt hij alleen maar lekkerder van 👌

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close