Luie Zalm Spinazie Pasta

Snelle Zalm Spinazie Pasta
Luie Zalm Spinazie Pasta. Na een lange zware dag op het werk, wil ik gewoon een smaakvolle maaltijd zonder dat ik hier al teveel voor hoef te doen en die ook nog eens snel klaar is!
Mijn luie zalm spinazie was het populairste recept op mijn vorige blog. Op Flying Foodie breng ik jullie mijn verbeterde recept van deze heerlijke pasta met zalm, spinazie en Boursin!

Dit recept blijft een favoriet. Het bevat veel groente en vis. En ik durf te beweren dat je het sneller klaar kan maken, dan een pizza bezorgd wordt. Elke soort pasta kan gebruikt worden voor dit gerecht. Ik gebruik zelf op het moment graag de verse pasta van Albert Heijn. Niet alleen omdat ik deze pasta lekker vind, maar ook omdat hij lekker snel gaar kookt.

Benodigdheden Luie Zalm Spinazie Pasta

voor 2 ruime porties
400gr verse spinazie
250gr gerookte zalmsnippers
80gr Boursin (of andere kruidenkaas)
1/4 citroenschil gerapst
(Verse) pasta
Zout en peper
Olijfolie

Bereiding

1. Zet een pan op met ruim water en een zout voor de pasta. Zodra het water kookt voeg je de pasta toe.
2. Verwarm in een wok of grote pan een klein beetje olijfolie. Wok hierin je spinazie met een paar handen tegelijkertijd tot het geslonken is. Er komt vocht van de spinazie af, maar giet dit niet af. Het vocht zal zich dadelijk met de Boursin vermengen tot een saus.
3. Verdeel de Boursin in stukken en roer deze door je spinazie heen. Goed roeren tot de Boursin gesmolten is.
4. Voeg nu ook de zalm snippers bij het geheel , roer het goed door en haal de pan van het vuur. Als je het te lang op het vuur laat staan wordt de zalm te gaar en taai.
5. Giet je pasta af zodra deze gaar is en spoel na met een beetje koud water tegen het plakken.
6. Roer de pasta door de spinazie en breng het tenslotte op smaak met een beetje peper en geraspte citroenschil. Door de zalm zal zout niet nodig zijn.

En klaar is je luie zalm spinazie pasta. Lekker snel en weinig werk, maar aan de smaak zal je het absoluut niet merken. Glaasje prosecco erbij en ik voel me weer helemaal een prinsesje.

Eventueel kun je het nog afmaken, door er wat Parmezaanse kaas over te raspen.  Wel meteen opeten, want je wilt niet dat het koud wordt 🙂

11 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *