Magische Vanille Cake met 3 lagen

Magische vanille cake met drie lagen
Een Magische Vanille Cake. Niet alleen super lekker, maar ook nog eens makkelijk te maken. Met slechts één beslag creëer je een cake met drie lagen. Ik sta er zelf iedere keer weer versteld van!

De beschrijving van de bereiding lijkt misschien wat lang, maar geloof me, deze cake is heel eenvoudig te maken. Na het bakken zul je zien dat uit het beslag drie lagen zijn ontstaan: een zeer luchtige cake laag bovenop, daaronder een laag romige custard,  gevolgd door een stevigere bodem laag.

Zelf gebruik ik voor deze taart een dichte ronde vorm van ongeveer 22 cm. Het beslag van de magische vanille taart is namelijk erg vloeibaar; bij een gewone springvorm bestaat dus een grote kans dat er van alles uit loopt. Houd hier rekening mee bij het kiezen van je vorm!

Benodigdheden Magische Vanille Cake

500 ml melk
2 vanille stokjes

4 middelgrote eieren
1 eetlepel water
150 gr suiker
110 gr bloem
1 snuf zout
240 gr ongezouten boter

Overig:
Bakpapier
Bakblik (ik gebruik een ronde van 22 cm)

Bereiding Magische Vanille Cake

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  2. Snijd de vanille stokjes over de lengte door en schraap deze leeg. Doe de zaadjes in een pannetje met de melk. Breng dit zachtjes aan de kook en haal vervolgens van het vuur om het te laten afkoelen.
  3. Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf, totdat er zachte pieken worden gevormd en je de schaal op zijn kop kan houden, zonder dat er wat uitvalt. Let erop dat er absoluut geen ei-geel in je kom terecht komt en zorg dat je kom droog en vetvrij is, voordat je het ei-wit erin doet, anders wordt het niet stijf!
  4. Klop de dooiers met de suiker en een flinke eetlepel water los. Blijf hiermee doorgaan, tot het ei-geel mengsel wittig begint te worden. Helemaal wit wordt het niet, maar meer crème kleurig.
  5. Smelt de boter in een pannetje en klop dit door je ei-geel mengsel heen.
  6. Vervolgens roer je de bloem en het snufje zout er doorheen en daarna beetje bij beetje de melk. Je zult zien dat je nu best een nat papje hebt. Dit geeft niet, dat hoort zo. Het gaat namelijk nog raarder worden in de volgende stap.
  7. Schep het opgeklopte eiwitschuim er nu bij en meng dit er met de garde doorheen. Echt mengen, niet kloppen! Als je nu naar je beslag kijkt zie je waarschijnlijk iets heel raars met allemaal klontjes. Dit is precies de bedoeling!
  8. Bekleed de bodem van je bakblik met een stukje bakpapier en giet het beslag er voorzichtig in. Hij mag helemaal tot de rand vol, hij zal namelijk amper uitzetten.
  9. Plaats de taart voor 45 a 50 minuten midden in de oven. Als je hem eruit haalt zal de cake mooi bruin zijn aan de bovenkant, maar nog wel wiebelen als je hem beweegt. De taart moet nu nog minimaal 2 uur de koelkast in om verder op te stijven.

Als je de taart aansnijdt zul je de lagen zien; een mooie verrassing!

Eet smakelijk!

34 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *