Matcha Latte IJsthee

Ice matcha latte ijsthee
Matcha Latte IJsthee is hét gezonde en trendy drankje van deze zomer. Heerlijk fris en niet zoet. Deze trend is vanuit Japan over komen waaien en wij kunnen niets anders doen dan hem omarmen!

In Den Haag maakte ik kennis met de dames die het super leuke winkeltje ‘Hug the Tea‘ runnen. Ze verkopen daar echt heerlijke matcha poeders, van hoge kwaliteit. Ik besloot een zakje mee te nemen en ging thuis aan de slag; met het warme weer had ik wel zin in een matcha latte ijsthee!

In Japan kwam ik overal Matcha Latte’s tegen, zowel in warme als in koude vorm, maar hier in Nederland is het nog vrij onbekend. Maar dat kan niet lang meer duren!

Ingrediënten Matcha Latte IJsthee

2 theelepels matcha poeder
2 theelepels warm water (niet warmer dan 80 graden!)
1 kop melk
ijsblokjes

Optioneel: vanille siroop

Ingrediënten Matcha Latte IJsthee

  1. Vul een glas met ijsblokjes. Zeef boven een apart kommetje de matcha poeder, zodat er geen klontjes meer in zitten.
  2. Meng de matcha met het warme water en klop goed door. Als je siroop toevoegt dan is dit het moment om dit te doen; ik zou gaan voor twee theelepels.
  3. Giet dit over de ijsblokjes, voeg de melk toe en roer het geheel door.
  4. Rietje erbij en je bent klaar om te genieten van je Matcha Latte IJsthee.

Proost! En nu hopen dat de zomer mooi wordt 🙂

3 Comments

  • Danella schreef:

    Ah lekker! Ben zelf bezig met een recept met macha-poeder, maar heb inmiddels ook al een paar keer thee ervan gemaakt.

  • Esmee schreef:

    Ik neem ook steeds vaker koude matcha latte’s mee, maar die maak ik gewoon door eerst het ‘papje’ te maken met een scheut (koude) melk. Is er een bepaald voordeel aan het gebruik van warm water? Verandert dat de smaak? Ben benieuwd, want dan doe ik het dus steeds fout!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge