Mexicaanse kipburgers die je elke keer weer zult maken

Mexicaanse kipburgers
Deze Mexicaanse kipburgers zijn zo ontzettend lekker, dat je ze elke keer weer op tafel wilt zetten. Dit gaat vast en zeker een zomerse klassieker worden!

De lekkerste Mexicaanse burgers worden wat mij betreft gemaakt van kip. De guacamole houdt de burger lekker fris en de plakjes jalapeño voegen wat pittigheid toe. Kaas zorgt voor extra smeuïgheid en de chorizo geeft de burger een wat diepere smaak. En daarbij staan al die kleurtjes ook nog eens heel vrolijk bij elkaar.

Ingrediënten Mexicaanse kipburgers

voor vier burgers
300 g kipgehakt
1 theelepel gemalen komijn
1.5 eetlepel gedroogde oregano
0.5 theelepel gemalen koriander
1 teentje knoflook
snufje zout
 & vers gemalen peper

Olie of boter om in te bakken

4 plakken Cheddar kaas
4 hamburgerbroodjes
12 plakjes chorizo
1 portie guacamole
1 à 2 jalapeño’s (in plakjes gesneden)

Bereiding Mexicaanse kipburgers

  1. Meng het kipgehakt met de gemalen komijn, oregano, gemalen koriander, de fijngehakte of geperste knoflook en het snufje zout en wat peper.
  2. Verdeel het gehakt in vieren en maak er platte burgers van. Bak de burgers in ongeveer 8 minuten in een koekenpan gaar met wat olie of boter. Leg bij de laatste omwenteling de plakjes kaas bovenop, zodat deze wat kan smelten.
  3. Snijd de hamburgerbroodjes door en beleg elk broodje met drie plakjes chorizo.
  4. Plaats de kipburger met kaas bovenop de chorizo. Schep hier een royale schep guacamole op, gevolgd door wat stukjes jalapeño. Top tenslotte af met het kapje van de hamburger.

Eet smakelijk! Deze kipburgers zijn natuurlijk ook heel erg lekker op de bbq!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge