Mini pizza rolletjes met oude kaas (vegetarische feest snack!)

mini pizza snack rollentjes
Ben jij op zoek naar een lekkere snack voor op een feestje of bij de borrel? Probeer dan eens deze mini pizza rolletjes met kaas. Door de toevoeging van olijven en oude kaas krijgen deze vegetarische feest snacks een heerlijke, hartige bite.

Eerder maakte ik al BBQ Chicken pizza rolletjes en die waren ontzettend populair. Voor een feestje was ik op zoek naar een makkelijke, vegetarische snack, die ook nog eens makkelijk mee te nemen was. Ze waren zo’n succes, dat ik ze voor de buurtbarbecue meteen weer maakte. En ook daar vielen ze goed in de smaak!

Deze rolletjes krijgen hun extra bite niet alleen door het gebruik van oude kaas, ook de saus zorgt hiervoor. Hier heb ik namelijk smaakvolle zwarte olijven doorheen gepureerd.

Simpele mini pizza rolletjes

Heb je een feestje? Deze rolletjes zijn makkelijk een dag van tevoren te maken. Laat de mini pizza rolletjes goed afkoelen en bewaar ze vervolgens in een luchtdichte bak of in een ziplock zakje.

Ingrediënten Mini pizza rolletjes

1 rol vers pizzadeeg (of 600 g pizzadeeg)
75 – 100 gr zwarte smaakvolle olijven zonder pit (bijvoorbeeld taggiasche of kalamata olijven)
1 klein potje tomatensaus (ongeveer 200 g)
100 – 150 gr geraspte oude kaas

Optioneel: wat verse basilicum

Extra benodigdheden: bakpapier en een bakplaat

Bereiding Mini pizza rolletjes

voor ongeveer 20 tot 24 pizza rolletjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier.
  2. Rol het pizza deeg goed uit; als je kant-en-klaar deeg gebruikt is het meestal al mooi in een rechthoek. Je mag het best een beetje uitrekken, maar zorg ervoor dat het een rechthoekige vorm houdt.
  3. Vermaal de olijven met de tomatensaus in bijvoorbeeld een keukenmachine en verdeel dit over je deeg. Vergeet niet goed door te smeren tot de zijkanten, dat worden straks namelijk ook rolletjes.
  4. Bestrooi het geheel met oude kaas en rol het deeg op, zodat je een mooie, lange rol krijgt. Je kunt een stuk bakpapier gebruiken als hulpmiddel bij het rollen, een beetje zoals je dit ook doet bij een sushi-rol.
  5. Snijd rolletjes van ongeveer 1,5 à 2 cm breed en plaats deze op hun zijkant op de bakplaat. Gaat het snijden niet zo lekker? Dan is je deeg waarschijnlijk te warm geworden. Leg de rol even in de vriezer, zo’n 10
    minuten, en je zult zien dat het veel beter gaat.
  6. Bak de rolletjes in de oven in 15 à 20 minuten goudbruin. Strooi er als ze koud zijn wat gehakte verse basilicum overheen voor een extra feestelijk tintje.

Eet smakelijk! En, ga jij ze proberen?

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge