Mini Worstenbroodjes met bladerdeeg zijn super makkelijk en snel te maken. Kleine vertederende hapjes die het goed zullen doen bij je gasten of er nou wel of niet iets te vieren valt 😉
Worstenbroodjes zijn een snelle en simpele snack om te maken. Ze doen het normaal altijd al erg goed, maar met deze mini worstenbroodjes zul je zeker scoren. Ideaal fingerfood; je eet ze zo met één hap op.
Benodigdheden mini worstenbroodjes met bladerdeeg
1 blik cocktail worstjes
3 bladen bladerdeeg
1 ei
Optioneel:
kaas
sesamzaad en/of maanzaad
Bereiding mini worstenbroodjes met bladerdeeg
- Ontdooi het bladerdeeg en giet je mini cocktail worstjes af. Klop een ei los met een eetlepel water. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Snijd de plakken bladerdeeg door midden en vervolgens in 5 repen. Je zou nu 10 reepjes bladerdeeg moeten hebben.
- Wikkel om elk worstje een reepje bladerdeeg en plak het dicht met een beetje ei.
- Plaats het rolletje op een bakplaat en bestrijk met ei. Strooi er eventueel wat sesam of maanzaad overheen. Dit staat extra gezellig, maar echt nodig is het niet.
- Plaats de worstenbroodjes met bladerdeeg in de oven en bak ze in ongeveer 10-12 minuten mooi goudbruin.
Eet smakelijk!
Ben je gek op kaas? Leg dan een klein plakje kaas op je bladerdeeg, voordat je het om je worstje heen rolt!
Ziet er heerlijk uit, ik lust er nu wel een paar!
Helaas waren ze ruim voor het online brengen van de post al super op :’)
Oh! Dit ziet er heerlijk uit!
Dankje Monique, dat waren ze ook zeker.
Lekker! Mijn zus maakte dit vaak op feestjes. Zo klaar en doet het altijd goed 🙂
Ik meestal ook! Ideaal feestvoer
Ah lekker! En bedankt… nu heb ik zin in worstenbroodjes!
Sorry, stomme foodblogs ook altijd 😉
Lekker makkelijk en lekker! Volgens mij heb ik alles in huis om dit na te maken.
En heb je ze inmiddels al een keer gemaakt?
Yum! Daar had je mijn zoontje ook heel blij mee gemaakt!
Leuk om te horen 🙂 !