Oranje fudge met witte chocolade

Oranje sinaasappel fudge koningsdag recept
Oranje fudge
met witte chocolade is lekker zoet, met een vleugje citrus. Het goede nieuws is dat je maar drie ingrediënten nodig hebt. Wij zeggen: Oranje boven!

Deze oranje fudge is natuurlijk het hele jaar door lekker, maar extra leuk is het natuurlijk met Koningsdag! Misschien zelfs wel een leuk idee om te verkopen op de vrijmarkt.

Bij ‘gewone’ chocolade fudge gebruik ik minder chocolade per portie, maar witte chocolade is zachter dan pure chocolade en daarom heb je wat meer nodig. Extra boter toevoegen is ook niet nodig, want witte chocolade is van zichzelf al romig genoeg!

Zelf heb ik voor deze oranje fudge min­ne­o­la’s gebruikt. Ik ben gek op de frisse smaak die ze afgeven, maar je kunt natuurlijk ook een doodgewone sinaasappel gebruiken (wat natuurlijk wel weer de appeltjes van oranje zijn!).

Oranje Fudge met Min­ne­o­la's

Ingrediënten Oranje fudge met witte chocolade

voor ongeveer 40 stukjes
400 g witte chocolade
1 blikje gecondenseerde melk
2 Min­ne­o­la’s of 1 flinke sinaasappel

Optioneel: oranje kleurstof (deze gebruik ik) en sprinkels

Overige benodigdheden

goede fijne rasp (bijvoorbeeld deze)
vorm of schaal van ongeveer 25 bij 25 cm
bakpapier

Bereiding Oranje fudge met witte chocolade

  1. Bekleed een vorm met een stuk bakpapier.
  2. Was de Min­ne­o­la’s of de sinaasappel grondig. Gebruik een goede rasp om de schil te raspen; alleen het oranje gedeelte, want als je het witte meeneemt, heb je kans dat je fudge wat bitter wordt.
  3. Snijd de witte chocolade in kleine stukjes en plaats deze samen met de gecondenseerde melk in een grote kom. Verwarm het geheel ‘au bain-marie’, tot alle witte chocolade is gesmolten.
  4. Voeg de rasp van de schil toe aan de fudge. Zoals je kunt zien kleurt de fudge nu al een beetje oranje. Voor een extra oranje effect voeg je wat kleurstof toe.
  5. Giet de oranje fudge in je bekleedde vorm, besprenkel met sprinkels en laat in de koelkast een paar uur opstijven.

Eet smakelijk 😉

Wat vind jij lekkerder: sinaasappels of min­ne­o­la’s ?

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *