Pastasalade met rode pesto en groente

Pastasalade met rode pesto
Pastasalades, wie kent ze niet? Mijn favoriet is een pastasalade met rode pesto. Een heerlijk (na)zomers gerecht!

Het is weer foodblogswap tijd! Eerder inspireerde dit mij al tot het maken van kip met een doritos korstje en kokosgranola en deze keer mocht ik mij laten inspireren door de blog FoodQuotes. Dat is wat mij betreft een perfecte match: Simone heeft namelijk ontzettend veel recepten op haar blog staan die helemaal in mijn straatje vallen. Ik zou soms bijna denken dat ik ze zelf bedacht heb. Genoeg om uit te kiezen dus!

Mijn oog viel op het recept voor een pastasalade met groene pesto. Net als Simone eet ik zelden tot nooit pastasalade. Ik kan me niet heugen wanneer ik dit voor het laatst gegeten heb. Toch leek het mij leuk om een pastasalade recept op mijn blog met jullie te kunnen delen. Toeval wil dat ik nog een zak orecchiette in de kast had liggen, waar ik graag wat mee wilde doen. Ik besloot een flinke portie te maken voor de buurt barbecue!

Natuurlijk wil ik wel mijn eigen draai aan het recept geven en dus verving ik de groene pesto door rode en maakte ik het gerecht vegetarisch.

Rode Pesto Pastasalade

Ingrediënten Pastasalade met rode pesto en groente

voor 4 tot 6 personen
400 gr orecchiette
4 flinke eetlepels rode pesto (homemade het lekkerst natuurlijk)
100 gr aspergetips
2 puntpaprika’s
1 courgette
olijfolie, zout en peper

Optioneel
sla, bijvoorbeeld rucola
Parmezaanse kaas

Bereiding Pastasalade met rode pesto

  1. Bereid de orecchiette zoals beschreven staat op de verpakking. Vergeet niet om het water waarin je de pasta kookt goed te zouten. Giet de pasta af en spoel goed na met koud water.
  2. Snijd de puntpaprika’s in ringen. Halveer de courgette en snijd deze in dunne plakken.
  3. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak alle groenten hier kort in, zo’n 3 tot 4 minuten.
  4. Voeg de gebakken groenten en de rode pesto toe aan de afgekoelde pasta. Schep voorzichtig door, totdat alle pesto zich vermengd heeft met de pasta.

Lekker met wat extra sla en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge