Pesto Rosso

Recept Pesto Rosso Rode Pesto Tomaat

Bijna iedereen is wel bekend met groene pesto, maar minstens net zo lekker is de Pesto Rosso. Deze rode pesto heeft zongedroogde tomaten in de hoofdrol. Super lekker en uiteraard heel erg makkelijk om zelf te maken. Heerlijk zo op een broodje, bij de pasta of gewoon als smaakmaker bij vlees, vis en/of groente.

Ik maak mijn pesto’s in de keukenmachine, maar je kunt er ook gerust een blender, staafmixer of vijzel voor gebruiken. Bij het gebruik van een vijzel wil ik je wel adviseren alles eerst goed klein te snijden voor je begint te stampen.

In dit recept maak ik gebruik van zongedroogde tomaten, maar je kan ook heel erg goed sun kissed tomaten gebruiken. Deze hebben een subtielere smaak. Gebruik wel altijd tomaten op olie, anders wordt het een flink droge bedoening.

Benodigdheden Pesto Rosso

25gr geraspte Parmezaanse kaas
100gr zongedroogde tomaten
Klein bosje basilicum
1 teentje knoflook
50gr pijnboompitten
1 eetlepel citroensap
Lekkere olijfolie
Zout (optioneel)

  1. Rooster in een droge pan de pijnboompitjes tot ze goudbruin en geurig zijn.
  2. Voeg alle ingrediënten, uitgezonderd het citroensap en de olijfolie, in de keukenmachine bij elkaar en maal het fijn.
  3. Voeg beetje bij beetje wat olijfolie toe, totdat je een mooie gladde pesto hebt.
  4. Voeg naar smaak wat zout toe. Meestal is de combinatie van de kaas en de zongedroogde tomaten al hartig genoeg en is meer zout niet nodig.
  5. Tot slot voeg je nog het citroensap toe en laat je het geheel nog één keer draaien. Even proeven.. Hmmm klaar!

Nu hoef je alleen nog maar uit te kiezen waarmee je deze heerlijke pesto gaat combineren…

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *