Regenboog Fudge met witte chocolade

Deel met vrienden en familie

Regenboog fudge met witte chocolade

Regenboog Fudge! Zoveel kleuren zoetigheid bij elkaar, dat een unicorn er jaloers van zou worden.


Voor de kleuren gebruik ik zelf gel kleurstof van Wilton; dat gebruik ik voor al mijn regenboog recepten en bevalt erg goed! Ik kleurde eerst mijn gecondenseerde melk en ging er vanuit dat de toevoeging van witte chocolade de kleur flink zou afzwakken en meer pastel zou maken. Dit was dus niet het geval :D. Houd hier rekening mee, als je meer een pastel regenboog fudge wilt.

Ingrediënten Regenboog Fudge

1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
400 g witte chocolade
smaakmakers, zoals vanille, citroenrasp of sinaasappelrasp
kleurstof

Optioneel:
gekleurde sprinkels

Overige benodigdheden:
bakpapier
vorm van ongeveer 25×25, kleiner kan ook
kommetjes

Bereiding Regenboog Fudge

  1. Bedek je vorm met bakpapier. Dit zorgt ervoor dat de fudge niet te veel aan je vorm blijft plakken.
  2. Verdeel de gecondenseerde melk over de kommen, voor elke kleur een kom. Bij vijf kleuren komt dat neer op ongeveer 80 gram gecondenseerde melk per kleur.
  3. Kleur de gecondenseerde melk met een heel klein beetje kleurstof. Voorzichtig, 1 druppel geeft al veel kleur!
  4. Verdeel de witte chocolade ook over de kommen met gecondenseerde melk. Doe hetzelfde met de smaakmakers die je hebt gekozen. Ik ging deze keer voor citroenrasp.
  5. Smelt nu kleur voor kleur de witte chocolade met gecondenseerde melk ‘au bain-marie’. Giet het mengsel in je vorm, spreid het voorzichtig uit en ga verder met de volgende kleur.
  6. Herhaal dit totdat je alle kleuren van de regenboog hebt gehad. Besprenkel de bovenlaag van de regenboog fudge met wat sprinkels en zet hem in de koelkast om af te koelen; minimaal 4 uur!
  7. Snijd de regenboog fudge in blokjes en geniet van je resultaat.

Eet smakelijk! Ben jij ook zo gek op fudge?

Ben jij gek op regenboog toetjes? Probeer dan ook eens onze Regenboog Flensjestaart 

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ik vind oprecht maar ook echt oprecht dat jij hele leuke recepten hebt gewoon respect 😘

    1. Dankjewel Jan! Kan in erg waarderen

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close