Snelle Vegan Chili

Deel met vrienden en familie

Super snelle vega chili met vier soorten bonen is alles wat je nodig hebt na een lange, druiligere dag. Super makkelijk om te maken en het staat zeker binnen 30 minuten op tafel! 

Snelle Vegan Chili

Trek in chili, maar even geen zin om lang te wachten? Dan is dit het recept voor jou! Ook nog eens super makkelijk in grotere hoeveelheden te maken. Door gebruik te maken van verschillende bonen, maak je deze vegetarische chili net even wat spannender. De laatste keer gebruikte ik een combinatie van kidney, borlotti, canellini en zwarte bonen, maar wat mij betreft kun je alle combinaties gebruiken.

Snelle Vegan Chili

Een razendsnelle vegan chili met een scala aan bonen is precies wat je nodig hebt na een lange, regenachtige dag. Het is een fluitje van een cent om te bereiden en staat zeker binnen 30 minuten op tafel!
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 2 -4 teentjes knoflook
  • 4 kleine blikjes bonen of ongeveer 350 gram bonen
  • 1 klein blikje mais
  • 1 pakje of blikje tomatenblokjes
  • 3 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels chili poeder
  • Olijfolie
  • zout
  • peper

Optionele extra's

  • Kaas geraspt
  • avocado blokjes
  • zure room
  • verse kruiden

Instructies

  • Snipper een ui en fruit deze 3 a 4 minuutjes in wat olijfolie. Voeg vervolgens de kruiden en knoflook toe en fruit die nog even een minuut mee. Laat ondertussen je bonen uitlekken en spoel ze eventueel na met wat water (dat vind ik zelf altijd wel zo fijn).
  • Voeg de tomatenblokjes, bonen en mais toe en roer het voorzichtig door, terwijl je het geheel verwarmt. Alles warm? Klaar is je chili!!
  • Schep de chili op borden en voeg eventueel nog wat van de optionele extra's toe (of allemaal, wel zo lekker!!)

Notities

Makkelijk en snel klaar! Eet smakelijk!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: vegan

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close