Tortellini lasagne; simpel maar anders

Deel met vrienden en familie

Tortellini lasagne uit de oven
Tortellini lasagne is net even wat anders dan je gewend bent. Simpel, verwarmend en natuurlijk ook heel erg lekker. Verras je tafelgenoten, zonder je intens uit te sloven in de keuken.

Vegetarische Tortellini lasagne
Tortellini lasagne

Voor de tortellini lasagne kun je zowel van verse, als van gedroogde tortellini schelpjes gebruik maken. Hoewel ik ook ervaring heb met het gebruik van de gedroogde variant, gebruik ik zelf graag de semi-verse tortellini uit de koelkast van de grotere supermarkten. Deze zijn net even wat groter dan hun gedroogde variant en ik vind de vullingen net even wat lekkerder. Kwestie van smaak dus.

Andere recepten die ik ben tegengekomen voor tortellini lasagne koken de tortellini’s eerst in een pan met water, voor ze in de lasagne gaan. Bij dit recept doe je dat niet. Persoonlijk vind ik de tortellini lasagne te nat worden als je ze eerst nog kookt. Het vocht uit de courgette en pastasaus zorgen er in mijn recept voor dat de tortellini’s perfect garen, zonder plakkerig te worden.

4 stappenplan Tortellini lasagne

Ingrediënten Tortellini lasagne

1 courgette
500 gr verse tortellini (of droge voor 4 personen)
690 gr pastasaus
1 bol mozzarella
1 à 2 handjes geraspte kaas
peper & olijfolie

Optioneel: verse basilicum

Benodigdheden: vorm van ongeveer 25 x 25 cm

En zo maak je de Tortellini lasagne

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Was de courgette, droog hem goed af en snijd of schaaf hem in dunne plakken. Zelf gebruik ik hier graag een kaasschaaf voor.
  3. Kwast de vorm voor je lasagne in met een heel dun laagje olijfolie en beleg de bodem van de vorm met de helft van de plakjes courgette.
  4. Leg bovenop de laag courgette de helft van de tortellini. Het kan even puzzelen zijn, maar zorg ervoor dat alles goed bedekt is.
  5. Giet bovenop de tortellini de helft van de pastasaus en daar weer bovenop de helft van de mozzarella (en als je het lekker vindt ook wat geraspte kaas).
  6. Herhaal alle stappen voor een tweede laag en plaats de tortellini lasagne voor 25 tot 35 minuten in de oven, tot de tortellini gaar is en de korst mooi goudgeel.
  7. Maak de lasagne af met wat vers gemalen peper en fijngesneden basilicum.

Eet smakelijk! Lijkt dit recept jullie leuk om te maken?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ik begin spontaan te watertanden. Lekkerrrr.

  2. Voor hoeveel personen is het recept met de verse tortellini ?

    1. Ongeveer 4 personen!

  3. Wat een lekker idee! En geen ingewikkeld recept gelukkig.

  4. Jeannette says:

    Vanavond dit recept gemaakt. Wel zelf de tomatensaus gemaakt, niet uit een potje. Overheerlijk!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close