Vega Buddha Bowl met quinoa en een indo-twist

Vega Buddha bowl met quinoa

Deze heerlijke Vega Buddha Bowl met quinoa heeft een heerlijke indo-twist. Met lekkere, vegetarische indo ‘gehakt’ balletjes en op smaak gebracht met een heerlijke pindasaus. Makkelijk, gezond en natuurlijk ook heel erg lekker!


Buddha bowls zijn tegenwoordig mijn go-to snelle, gezonde maaltijd voor doordeweeks. Door quinoa te gebruiken in plaats van rijst is het ook nog eens een koolhydraatarme maaltijd (let op, dus niet geheel koolhydraatvrij, maar arm!)

Laatst ontdekte ik de vegetarische balletjes van Garden Gourmet en ik was meteen enthousiast. De smaak en de textuur (ook niet onbelangrijk) bevielen echt ontzettend goed: wat is dit lekker! Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik nog niet veel ervaring heb op het gebied van vega balletjes, dus gebruik voor dit gerecht gerust je eigen favoriete vega balletjes.

Geen fan van vega gehaktballetjes? Als alternatief kun je ook kiezen voor falafel. Is dat nog steeds te groen voor jou en wil je toch liever wat vlees, probeer dan eens deze gehaktballetjes met 5-spice.

Vega Buddha Bowl met quinoa en een indo-twist

40 tot 70 g quinoa per persoon
1 bakje edamame boontjes
0.5 komkommer
1 puntpaprika
1 verse chili
handje gefrituurde uitjes
1 pakje ve­ge­ta­ri­sche In­di­sche bal­le­tjes (ik gebruik Garden Gourmet)

en voor de saus:
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel ketjap manis
2 eetlepels pindakaas
1 tot 4 theelepels Sriracha hot sauce
1 teentje knoflook (geperst)
citroensap van een halve citroen
1 tot 2 eetlepels water (om te verdunnen)

optioneel: koriander

Bereiding Buddha Bowl

  1. Bereid de quinoa zoals dit op de verpakking vermeld staat of zoals je gewend bent. Vergeet niet een klein beetje zout toe te voegen aan je kookvocht.
  2. Snijd ondertussen je groentes in halve ringen en warm je vegetarische balletjes rustig op. Als je het lekker vindt kun je ook de edamame boontjes opwarmen. Proef een klein stukje van je chili peper, zodat je kunt besluiten of je de zaadjes erin laat (dan is het pittiger) of dat je de zaadjes er toch liever uit haalt.
  3. Roer de ingrediënten van de saus door elkaar. Voeg water toe om de saus de juiste dikte te geven. Zelf gebruik ik 100% pindakaas en die is wat dikker dan ‘gewone’ pindakaas.
  4. Schep de quinoa op de bodem van je bowl, verdeel de groentes en de balletjes erover en top af met gefrituurde uitjes en eventueel koriander.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *