Vis met kokoskorstje (knapperig en lekker tropisch!)

Vis met kokoskorstje glutenvrij paneren

Vis met een kokoskorstje geeft een tropische draai aan jouw maaltijd. Lekker knapperig en een verrassende, zomerse smaak! De korst van deze vis is daarnaast ook nog eens glutenvrij, koolhydraatarm en paleo!

 

Vis met kokoskorst

Zelf vind ik het lekker om dit visje te bakken in kokosolie, maar je kunt elk soort vet of olie gebruiken. Wel geeft een olie een mooi knapperig resultaat.

Ingrediënten Vis met kokoskorstje

Voor twee personen

twee stukjes witvis (bijvoorbeeld kabeljauw, tilapia of pangasiusfilet)
1 middelgroot ei
3 eetlepels bloem
3 à 4 handjes kokosrasp (rauw en ongezoet!)
2 à 3 eetlepels sesamzaad

zout, peper en olie om te bakken

Overige benodigdheden
3 schalen of diepe borden, keukenpapier en een koekenpan

Bereiding Vis met  kokoskorstje

  1. Meng in één schaal de kokos en sesam door elkaar. Klop het eitje los met wat zout en peper in de andere schaal. In de laatste schaal schep je de bloem.
  2. Dep de stukken vis droog met keukenpapier. Haal ze eerst door de bloem en klop extra bloem er voorzichtig vanaf. Haal ze vervolgens door het ei en als laatste door de kokos. Druk de kokos goed aan, zodat de hele vis bedekt is.
  3.  Verwarm de olie in je pan. Zorg ervoor dat je vis genoeg ruimte heeft en gebruik desnoods twee pannen. Bak de vis gaar in ongeveer 2 à 3 minuten per kant. Het is het beste als je de vis maar één keer omdraait; hiermee verklein je de kans dat je vis breekt.
  4. Haal de vis uit de pan en laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier. Als het goed is komt er amper vet vanaf.

Eet smakelijk en geniet van je knapperige stukje vis. Wil je in de tropische sfeer blijven? Serveer de vis dan eens met een heerlijke Aziatische komkommersalade of een frisse courgette salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *