Zoete Luchtige Avocado Cake

Avocado Cake
Avocado cake is een te gekke combinatie van twee heerlijke dingen: cake en avocado. Het resultaat van deze combinatie is een heerlijke en luchtige, licht zoete cake met een vleugje avocado smaak. Dit te gekke cakeje is ook nog eens vrij van boter en melk!

Avocado cake met citroen glazuur
In Nederland zijn we inmiddels wel goed bekend met de avocado. Bij velen, waaronder mijzelf, heeft het een plekje in ons dieet én hart veroverd. We kennen de avocado hier vooral in hartige gerechten; denk bijvoorbeeld aan guacamole, gebakken uit de oven met ei of in de momenteel zo populaire poké bowls. Wat minder bekend is, is dat avocado ook heel goed past in zoete gerechten. Hopelijk laat dit recept voor avocado cake je zien dat daar geen woord van gelogen is!

Zelf ben ik al een tijdje gek op de combinatie van avocado en zoet. In Kenia leerde ik avocado eten met suiker; dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is echt super lekker!

Deze cake bevat geen melk en geen boter en is daarmee dus lactose vrij. De cake bevat wel eieren en is dus niet geschikt voor veganisten.

Ingrediënten Avocado Cake

4 vrije uitloop eieren (middel groot)
225 g suiker
280 g bloem (gezeefd)
1.5 theelepel bakpoeder / backing (dus geen baking soda! Lees hier het verschil)
1.5 rijpe avocado’s

Optionele ingrediënten voor het glazuur
1/4 citroen (sap en schil fijn geraspt)
150 g poedersuiker

Overige benodigdheden: 

  • Cakeblik
  • Bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  2. Klop de eieren en suiker tot een licht en fluffy mengsel, dat ongeveer twee keer in volume is toegenomen. Met een elektrische mixer zal dit zo’n 3 tot 5 minuten in beslag nemen.
  3. Prak met een vork het vruchtvlees van de avocado’s fijn, tot je een glad sausje krijgt. Mocht dit toch niet helemaal lekker gaan omdat wellicht je avocado’s niet rijp genoeg zijn, pak dan de staafmixer erbij.
  4. Voeg bloem, bakpoeder en avocado’s toe aan je ei-suikermengsel en spatel dit voorzicht door. Het kan even duren voordat alles goed gemengd is, maar blijf vooral voorzichtig spatellen en laat je niet verleiden om flink te gaan roeren.
  5. Schep het beslag in je cakeblik en bak je avocado cake mooi gaar in zo’n 40 to 50 minuten. Gebruik de satéprikker-truc om te controleren of de cake gaar is. Laat de cake goed afkoelen, voordat je met het glazuur begint.
  6. Meng voor het glazuur het citroensap, de citroenrasp en de poedersuiker door elkaar. Is het glazuur te dik? Voeg dan wat extra citroensap toe.

Eet smakelijk! Ben jij ook avocado fan? Heb jij wel eens een zoet gerecht met avocado gegeten?

 

2 Comments

  • Peggy's Pastime schreef:

    Hij ziet er zeer lekker uit maar toch heb ik een beetje schrik om dit te proberen. Ik hou namelijk absoluut niet van bv chocomousse met avocado dus ik weet niet of deze cake dan wel mijn ding gaat zijn. Ook al ben ik zeker nieuwsgierig :-). Prachtige foto trouwens ! Groetjes, Peggy

    • Mariska schreef:

      Tjah het blijft natuurlijk een kleine gok tot dat je het echt geprobeerd hebt. Zelf vind ik hem heel lekker. Ik zou zeggen maak hem gewoon, als je hem zelf niet lekker vindt kan je vast iemand anders er wel blij mee maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge