Over Flying Foodie

Hi, welkom op Flying Foodie!

Flying Foodie is voor iedereen die, net als wij, van eten en reizen houdt! Je zou het een combinatie van een foodblog en een travelbog kunnen noemen. Ooit begonnen als een manier om tips te delen met vrienden en recepten op te slaan voor later. Inmiddels genieten maandelijks tienduizenden mensen van onze recepten en tips.

Onze recepten zijn vaak gezond, maar soms mag er ook wel eens gezondigd worden. Je hoeft geen echte keukenprins of prinses te zijn; de recepten zijn nooit echt moeilijk! Blader door onze receptenindex of gebruik het zoekveld rechtsboven.

Onder het kopje Flying Foodie Legt Uit vind je onder andere uitleg over bepaalde ingrediënten, technieken en producten.

Geen zin om te koken, maar wil je wel lekker eten? Voor een leuke middag of een gezellig avondje uit vind je hier op Flying Foodie de leukste hotspots in Nederland; vaak in Amsterdam, maar zeker ook daarbuiten.

Ga je op reis dan zit je hier ook helemaal goed! Overal vind je bijzondere en mooie plekjes, denk bijvoorbeeld aan Gent, maar ook aan Bali en Thailand! Waar we ook komen gaan we op zoek naar leuke hotspots met heerlijk eten en lekkere drankjes.

Lees lekker mee en hopelijk kunnen wij je inspireren tot het maken van een heerlijke maaltijd of het maken van een mooie reis!

Wij zijn wij?

Flying Foodie MarisMaris aka Flying Foodie
Maris is de chefkok en het creatieve brein van Flying Foodie.

Lekker eten werd er al met de paplepel ingegoten bij deze geboren en getogen Amsterdamse en dan zeker niet alleen de Nederlandse keuken. Of het nou viskoekjes waren bij oma, mama’s babi pangang of papa’s heerlijke kippensoep. Als kleine meid scharrelde ze de Albert Cuyp af, waar haar ouders een marktkraam hadden, en kreeg overal wel wat lekkers. Tijdens de lunch at ze dan het liefst zoute soep van de toko (saoto). Met het suikerfeest gaven de buren heerlijke schalen vol met Marokkaanse koekjes en met het kerstfeest op school koos ze graag de Surinaamse hapjes.

Helemaal los ging ze toen ze zelf begon met koken. Haar eerste experiment werd gehaktballetjes van Jamie Oliver waar citroenrasp in ging. Heerlijk! Er volgde een periode waar ongeveer overal citroenrasp doorheen ging. Een tik die ze overigens nog steeds heeft. Haar kookkunsten kregen een nieuwe dimensie vanaf het moment dat ze begon met haar studie, ging reizen en de wereld(keukens) ging verkennen. Ze woonde onder andere voor haar stage in Kenia en werkte in London en Parijs. Op elke reis kwam ze in aanraking met nieuwe smaken en nam ze een rugzak vol inspiratie mee terug.

2020 was een bijzonder jaar, voor het eerst moeder en een paar weken later zitten we midden in een wereldwijde pandemie. Die combinatie zorgt ervoor dat ze haar leven onder de loep nam en meer focus wilde leggen op waar ze nou echt gelukkig van wordt. Hoewel ze heel gelukkig was met haar goedlopende carrière in de ICT besloot ze dat dit het moment was om de focus te verleggen. Haar liefde voor eten, recepten ontwikkelen en mensen helpen met het beste uit de keuken te halen is vanaf nu het hoofdgerecht en het andere werk een bijgerecht!

Eigenlijk heet ze Mariska, maar vrienden noemen haar Maris. Aangezien ze al haar keukengeheimen en favoriete hotspots met je deelt, ben je ook een beetje haar vriend(in) en mag je haar Maris noemen 😉

 

 

 

Arthur Blog

 

Arthur aka chef spelling 
Behalve zijn buikje rond te eten aan zo ongeveer alles wat je hier voorbij ziet komen, is hij ook de editor die alles naleest en checkt op spelling. Daarbij is hij ook nog eens (lokaal) kampioen vaatwasser inruimen, dus die taak blijft regelmatig voor hem liggen. Zijn werk als software developer komt van pas als de website aangepast moet worden.

 

Gastblogger worden op Flying Foodie

 

Gastbloggers
Zo nu en dan komt er ook een post van een gastblogger online op Flying Foodie. Zou jij graag gastblogger willen worden op Flying Foodie? Stuur dan een mailtje of vul het contactformulier in en wie weet komen we er samen uit!

Close
© Copyright Flying Foodie
Close