14x restaurant tips voor Valentijn in Amsterdam

restaurant tips voor valentijn in Amsterdam romantische foto
Op Valentijnsdag uit eten; het is natuurlijk een beetje cliché, maar stiekem toch heel erg leuk. Vandaag geef ik jullie mijn tips voor de leukste restaurants voor Valentijn! En mocht je met Valentijnsdag niet gaan, ook daarbuiten zijn deze restaurants erg leuk!

Maak zeker een reservering, deze restaurants zijn normaal gesproken al populair, laat staan op Valentijnsdag zelf!

Restaurant tips voor Valentijn in Amsterdam

Ron Gastro Paris – Romantiek en Parijs gaan hand in hand. Mocht je jouw lief niet mee kunnen nemen naar Parijs zelf, dan is Ron Gastro Paris ‘the next best thing’, gewoon in Amsterdam. Begin de avond met heerlijke oesters en Champagne en je date kan niet meer stuk.

Moon – Het langzaam roterende restaurant geeft een prachtig panoramisch uitzicht over Amsterdam. Beeld je vast in hoe het hier rond zonsondergang zal zijn!

John Dory Vistromonie – Zijn jullie gek op vis? Dan moet je zeker bij John Dory zijn. Laat je verrassen door prachtige gerechten met vis, die je misschien zelf een beetje vergeten was. Onderweg naar het restaurant loop je over de prachtige en super romantische grachten.

Johannes – Bij Johannes weten ze heel goed hoe ze jullie in de watten kunnen leggen. Jullie hoeven alleen het aantal gangen te kiezen (4, 5, 6 of  7 gangen) en zij regelen de rest. Uiteraard kunnen ze je hier ook nog de lekkerste wijnen bij adviseren, al dan niet in de vorm van een wijnarrangement (halve glazen zijn ook mogelijk!).

Ron Gastrobar – Ron Gastrobar in Amsterdam Zuid is de eerste Ron Gastrobar die geopend werd en nog steeds een enorm succes. De kaart staat vol heerlijke kleine gerechtjes, waarbij aan iedereen is gedacht. Dus ook vegetariërs kunnen hier romantisch genieten van Valentijnsdag. Er is keuze uit (heel) veel wijn en die beginnen op hele nette prijzen.

5&33 – Een prachtig warm en sfeervol restaurant met veel kaarsen en haartjes in de buurt van Amsterdam Centraal. Ze hebben heel veel gerechten met truffel. Hmmm, als dat niet romantisch is!

Café Zurich – Café Zurich is een romantisch eetcafé op het Mercatorplein in Amsterdam West. In het midden van het restaurant bevindt zich een heerlijke haard. Met prijzen rond de 17 à 19 euro voor flinke hoofdgerechten is Zurich wat vriendelijker voor de portemonnee dan de meesten in dit lijstje.

Rijks – Combineer een heerlijk etentje met een romantische liefdestour door het museum. Perfect voor de kunstliefhebbers.

Café Panache – Vleesliefhebbers kunnen deze Valentijn heel goed terecht bij Café Panache in Amsterdam West. De tafeltjes staan gezellig dicht bij elkaar, dus hou daar rekening mee als je liever wat meer privacy hebt.

Floor 17 – Nog een restaurant met een prachtig uitzicht. Alle tafels zijn zo geplaatst dat je altijd naar buiten kan kijken en dus kunt genieten van het uitzicht over de stad. Floor 17 is goed bereikbaar met de auto en heeft veel betaalbare parkeerplekken onder het pand.

Bridges – Bij Bridges kun je terecht voor de meest heerlijke, innovatieve vis- en zeevruchtgerechten. De keuken wordt overzien door Ron Blaauw en dan weet je gewoon dat het wel goed zit. De romantische inrichting van het restaurant maakt jouw Valentijn helemaal compleet.

Looks – In de buurt van het Centraal Station vind je Looks. Het restaurant bestaat uit leuk ingerichte, speelse ruimtes, waardoor het niet groot aanvoelt. Je kunt hier uitstekend terecht voor kreeft, oesters en stukken vlees. De menukaart verandert regelmatig, zodat ze je elke keer weer verrassen met een passend seizoensgerecht.

Blue Spoon – Onderdeel van het prachtig op de Prinsengracht gelegen Andaz hotel. De prachtige keuken is volledig open, zodat je samen goed kunt kijken naar al het lekkers dat voor jullie bereid wordt. Als het weer het toelaat, neem dan zeker een kijkje in de prachtige binnentuin van het hotel. Na het eten maak je nog een heerlijke wandeling over de grachten en jullie avond is helemaal compleet!

Mama Kelly Amsterdam – Mama Kelly is prachtig ingericht met heeeeeel veeeeel roze. Hoe perfect is dat voor een Valentijnsdate? Het menu is vrij simpel, vooral heel veel lekkere kip en kreeft. Mocht je met de auto willen, dan is dit restaurant perfect; je kunt namelijk onder het Olympisch stadion heel goed parkeren.

En, heb ik je kunnen inspireren? Ga jij op Valentijnsdag uit eten?

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *