Amsterdam Light Festival

Deel met vrienden en familie

Het Amsterdam Light Festival is een jaarlijks terugkomend fenomeen in de hoofdstad. Door het hele centrum van Amsterdam kun je verschillende lichtinstallaties bewonderen, met op de achtergrond de iconische grachten van onze hoofdstad. Kunstenaars van over hele wereld komen bijeen om kun lichtkunst hier te maken. Ga je met de benenwagen, of toch met de boot? Je zult sowieso een top avond beleven!

Magere brug
Amsterdam Light Festival  portal

Amsterdam Light Festival 2023

Het festival komt al voor de 11e keer terug naar onze hoofdstad en het is ieder jaar weer een heel spektakel. Op verschillende locaties in het centrum vind je prachtige lichtinstallaties en ieder jaar zijn ze weer anders. In 22/23 is het thema “Imagine Beyond”.

Je kunt voor een complete, uitgestippelde (wandel)route gaan, maar het leuke vind ik dat je de kunstwerken ook spontaan tegenkomt als je door de stad loopt. Dit geeft toch iets extra feestelijks aan de donkerste maanden van het jaar. Sommige kunstwerken worden gedoneerd en blijven ook nadat het festival is afgelopen nog staan.

Ga je voor een wandelling, hou er dan rekening mee dat de hele route 6.5 km lang is. Voor de meeste mensen zal dit ongeveer 75 minuten in beslag nemen. Gelukkig staat Amsterdam vol met leuke restaurants en café’s, waar je een heerlijke pitstop kunt maken.

Westertoren tijdens ALF
Amsterdam Light Festival
Amsterdam Light Festival  kunstwerken van boot

Beleef het vanaf de boot

Behalve lopend kun je het festival ook heel goed vanaf een boot beleven. Ik schrijf ‘heel goed’, maar stiekem denk ik dat het de beste manier is. Je kunt zelf op pad met een boot en een speciale vaarkaart, maar je kunt ook heel goed een boot huren met schipper. Zelf heb ik hele goede ervaring met een boottocht in Amsterdam tijdens ALF van Starboard Boats.

Extra voordeel: veel boten zijn (deels) overdekt, dus ook bij wat minder weer kun je nog goed plezier hebben.

Amsterdam Light Festival  lobsters

Veelgestelde vragen

Waar vindt het Amsterdam Light Festival precies plaats?

Het Amsterdam Light Festival vind je op meerdere plekken in het centrum van Amsterdam. Check de officiële website voor alle details.

Hoeveel kosten tickets voor het Amsterdam Light Festival?

Het festival is gratis te bezoeken. Wil je een wandelkaart of wandelen met een gids, dan moet je een kaartje kopen. Een wandelkaart kost 7,50 en een wandeling met gids 21,50.

Kun je het Amsterdam Light Festival ook bezoeken met een boot?

Jazeker, wat mij betreft is dat ook de leukste manier om het festival te beleven!

Kun je zelf ook varen langs de kunstwerken van het Amsterdam Light Festival?

Ja, dat kan en mag. De organisatie heeft een speciale vaarkaart uitgebracht!

Wanneer is het Amsterdam Light Festival?

Het festival start elk jaar op de eerste zondag van de maand december en stopt het één-na-laatste weekend van januari. Dit jaar loopt het van 1 december 2022 tot 22 januari 2023.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close