6 redenen waarom je naar het Amsterdam Wine Festival wilt!

Deel met vrienden en familie

Amsterdam Wine Festival 2018
In de laatste week van september kunnen wijnliefhebbers hun hart ophalen in onze hoofdstad tijdens het Amsterdam Wine Festival en de Amsterdam Wine Week.

6 x een reden waarom jij naar Amsterdam Wine Festival wilt!

Wijn, wijn en nog eens wijn

Beetje een inkoppertje natuurlijk, maar als wijnliefhebber zit je natuurlijk helemaal goed op het festival. Heel veel soorten wijn zijn per glas te proeven, voor een fijne speciale Amsterdam Wine Festival prijs. Ze maken deze editie van het festival een reis langs de ‘oude wereld’, waarbij onder andere Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië en Oost-Europa centraal staan. Uit de ‘nieuwe wereld’ staan de Verenigde Staten op het menu!

Het eten

Bij Flying Foodie zijn gek op wijn, maar we houden natuurlijk ook van eten! En oh boy, daar staat een mooie line-up voor klaar! Ze werken tijdens het festival samen met een aantal van de beste restaurants die Amsterdam te bieden heeft. Ik noem bijvoorbeeld een Sazanka, Rijsel, Stuyvesant, Ciel Blue en Ron Blaauw. Ze willen af van de streetfood tentjes en foodtrucks en terug naar de culinaire hoogstandjes!

Muziek!

Met alleen wijn en eten heb je pas een klein feestje, beter wordt het met muziek. Ze hebben een scala aan leuke bands en dj’s geregeld in samenwerking met Sublime FM, dus er gaat ook zeker gedanst worden!

Meer dan een Festival

Drie dagen festival is nog niet alles, de hele week staat de stad in het teken van wijn. Op verschillende hotspots (wine spots in dit geval) kun je langs voor lekkere wijn, workshops en proeverijen. Allemaal voor een speciale Amsterdam Wine Week prijs. Zo kun je bijvoorbeeld bij Bar Kantoor terecht voor een champagne ontbijt, bij BAUT voor jazz en wine en bij restaurant Moer voor een wijnreisproeverij.

Geen gezeik met muntjes

Een van mijn mini-irritaties op food- en drankfestivals is toch altijd wel het gedoe met muntjes. Twijfel hoeveel je er zal kopen, lange rijen voor de kassa’s, oeps te weinig muntjes, weer de rij in. Crap, teveel muntjes die je niet meer terug kunt wisselen. Gelukkig doen ze er bij het wijnfestival niet aan, je kunt gewoon overal met je pinpas (lekker snel contactloos) of creditcard betalen.

Het Champagne feest

In de nacht van zaterdag op zondag vindt er een heus Champagne feest plaats. Helaas kun je hier alleen terecht op uitnodiging en ben ik er nog niet achter gekomen hoe je zo’n uitnodiging kunt bemachtigen ;).

Amsterdam Wine Festival & Amsterdam Wine Week

Wanneer: 24 t/m 30 september (waarvan 28, 29 en 30 september het festival is)
Waar: In en rond de Westergasfabriek, de wine week in heel Amsterdam.
Kaartjes: 5,00 voor de wine week, 12,50 voor het wine festival en 15,00 voor een combiticket (ex service kosten). Ze zijn hier te koop. Voor workshops betaal je extra, de prijzen verschillen per workshop.

P.S. Enthousiast ben ik hè? Toch is dit geen betaalde post of samenwerking. Wel ben ik uitgenodigd voor de lancering en deze was al in de zomer; zo leerde ik het festival kennen. Ik ben daardoor niet verplicht om te schrijven over het festival.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close