GåRD Nordic Kitchen in Amsterdam Zuid-Oost

Deel met vrienden en familie

Gard Nordic kitchen vis
GåRD Nordic Kitchen is een Zweedse hotspot in Amsterdam Zuid-Oost. Het ligt een beetje verstopt, maar als je het eenmaal gevonden hebt, waan je je helemaal in een andere wereld!

GaRD Nordic Kitchen

Het restaurant is geïnspireerd op een oude Zweedse boerderij, oftewel het GåRD-huis. De originele boerderij bevindt zich in Mönsterås; een klein stadje dat zich ongeveer tussen Stockholm en Malmö bevindt aan de Zweedse oostkust.

Het GåRD restaurant in Nederland bevindt zich in het Marriott Courtyard Hotel, op een steenworp afstand van het Bijlmer ArenA station.

Inrichting

Warme inrichting Gard Nordic kitchen Amsterdam Zuid-Oost
Hoewel de meeste hotel-restaurants kill en ongezellig kunnen zijn, merk je hier bij GåRD weinig van. De inrichting van het restaurant heeft een prachtige Scandinavische look, met een warme uitstraling. Een beetje zoals je verwacht dat een moderne Zweedse huiskamer eruit ziet. Wel een hele luxe, met een prachtige open keuken!

Het restaurant heeft verschillende soorten tafels en zitjes, zodat het makkelijk geschikt is om romantisch te dineren, maar ook prima is voor grotere groepen.

Het menu

Flatbread Gard Nordic Kitchen GåRD Nordic Kitchen duck

Op het menu vind je een stuk meer dan alleen Zweedse gehaktballetjes, met een combinatie van Zweedse en internationale gerechten. Zelf ben ik helemaal gek op hun flatbreads en wil ik zeker snel nog een keer langs gaan om de burger uit te proberen; daar komt het steeds maar niet van.

Mocht je nog trek hebben dan hebben ze natuurlijk ook toetjes op het menu staan. Ik kan je zeker de Vaffel (een Noorse wafel) aanraden. Origineel komt deze met verse aardbeien, maar omdat ik daar allergisch voor ben kreeg ik er frambozen bij. Altijd een goed teken als daar niet moeilijk over gedaan wordt!

De prijzen zijn iets aan de hoge kant, maar de porties zijn dan ook echt flink te noemen. De flatbread met eend (die trouwens echt een aanrader is, zooooo lekker), was zo groot en goed gevuld dat deze makkelijk als hoofdgerecht door kan.

GåRD Vattel Noorse wafel

Locatie

GåRD Nordic Kitchen bevindt zich op een steenworp afstand van het Bijlmer station. Perfect te combineren met een film in Pathé ArenA of concertbezoek in de Ziggo Dome, AFAS Live of de ArenA.

Parkeren kan om de hoek in parkeergarage Antarctica (P9) of in één van de vele parkeergarages in Zuid-Oost.

Locaties: Hoogoorddreef 1, Amsterdam-Zuidoost
Openingstijden: dagelijks van 6:30 tot 22:00 (in het weekend openen ze een half uur later). Let op, in het weekend is er geen lunch.
Meer informatie: bekijk de website van GåRD Nordic Kitchen

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close