Mijn Favoriete Pizza Restaurants in Amsterdam

Deel met vrienden en familie

Als echte foodie en pizza-liefhebber ben ik altijd op zoek naar de beste pizzarestaurants van Amsterdam. Inmiddels heb ik een aantal fijne plekjes ontdekt, die ik graag met jullie wil delen. Lees verder voor mijn tips met lekkere en fijne pizzarestaurants in Amsterdam!

Mijn favoriete pizza restaurants in Amsterdam

Naar een pizzarestaurant ga ik persoonlijk als ik wél uit eten wil, maar niet te lang en niet te veel gedoe wil. Dus lekker het gevoel dat je eruit bent, maar dan zonder het gevoel dat je in je nieuwste jurk en hakken moet verschijnen. Mijn favoriete pizzarestaurants in Amsterdam hebben dus heerlijke pizza’s, goede wijn en een top inrichting, maar zijn ook lekker casual.

lekkerste pizza amsterdam

Pizza Beppe

Pizza Beppe aan de Nassaukade in Amsterdam Oud-West is één van mijn absolute favorieten. Het is een gezellig en knus restaurant, waar je terecht kunt voor heerlijke pizza’s met verse ingrediënten. De pizza’s worden bereid in een traditionele houtoven en de smaken zijn fantastisch. Ik raad vooral de pizza Salame Picante aan, deze is simpel, maar oh zo lekker!

Heb je nog plek over, dan ga ik graag voor de pizza Nutella Bambini. Volgens mijn origineel bedoeld voor kinderen, maar hé, die moeten ook leren delen, toch? Hapje voor jou, twee hapjes voor mij! 

Het leuke aan Pizza Beppe is dat ze ook een restaurant hebben aan de Amstel. Ideaal dus als je een keer midden in het centrum een restaurant zoekt!

De Pizzabakkers

De Pizzabakkers hebben ook meerdere vestigingen in Amsterdam, maar mijn favoriet is die aan de Willemsparkweg. Het interieur is stijlvol en industrieel, en de pizza’s zijn altijd heerlijk. Ze maken gebruik van biologische ingrediënten en de combinaties van smaken zijn erg goed doordacht. Mijn favoriet is de pizza met truffel, mozzarella en champignons. Het restaurant ligt aan de rand van het Vondelpark, dus je kunt ook wat pizza en prosecco afhalen en meenemen naar het park.

Voor de kinderen hebben ze speelpastadeeg, zodat zij lekker bezig zijn, terwijl jij lekker kan genieten van je glas prosecco en antipasti. Heb je na de pizza nog ruimte over? Neem aan zeker de Affogato. Ontzettend simpel, maar perfect. Oh, de wijn en andere toetjes zijn hier ook echt meer dan prima!

SOTTO

SOTTO is een relatieve nieuwkomer in de Amsterdamse pizzawereld, maar ze hebben in korte tijd al een goede reputatie opgebouwd. Het restaurant ligt aan de Amstelveenseweg in Amsterdam-Zuid en heeft een moderne inrichting. De pizza’s zijn dun en krokant, en de smaken zijn fantastisch en hun tomatensaus is heerlijk hartig. Probeer zeker eens de pizza San Daniele.

De beste pizzarestaurants in Amsterdam

Dit zijn dus een paar van mijn favorieten in Amsterdam. Elk van deze restaurants heeft zijn eigen unieke sfeer en smaken. Ik kan ze allemaal van harte aanbevelen!

Bekijk voor meer food-inspiratie en leuke restaurants in Amsterdam ook eens de rest van FlyingFoodie. Heb jij nog pizza-tips voor mij? Ik hoor ze graag!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close