Persijn Amsterdam

Deel met vrienden en familie

Persijn is een ontzettend hippe hotspot waar ze de Nederlandse keuken weer op de kaart willen zitten. Dat lees je goed: de Nederlandse keuken. Wie denkt dat de Nederlandse keuken saai, suf of zelfs dood is moet linea recta naar Persijn toe.

Bij Persijn willen ze de Nederlandse keuken vertalen naar een hip en sfeervol restaurant. Qua inrichting zie je al meteen bij binnenkomst dat ze daarin zijn geslaagd. Prachtig modern ingericht, precies op zo’n manier dat het niet groots, maar juist knus aanvoelt, terwijl het flink wat tafels en vloeroppervlak kent. Aan de ene kant heb je een prachtige bar en aan de andere kant van het restaurant een open keuken; kun je mooi meekijken met de koks als je dat leuk vindt!

Interieur Persijn Amsterdam
Open keuken Persijn Restaurant Amsterdam Oost

Duurzaamheid

Duurzaamheid vinden ze bij Persijn erg belangrijk. Dit komt niet alleen terug in de bouw van het pand, met een speciaal schild dat energiezuinig de warmte regelt en een eigen kas op het dak, maar ook in het menu.

Ze nemen dit erg serieus. Zo is het niet mogelijk om een schijf citroen te krijgen in je Spa Rood. Die groeien namelijk niet in Nederland. Misschien vind je dat jammer of overdreven, maar ik kan het zelf wel waarderen. Daarbij heb ik er alle vertrouwen in dat ze wel weten hoe ze op een andere manier je saaie Spa Rood kunnen opfleuren dan met het geijkte schijfje citroen.

Vis Persijn Amsterdam restaurant

Het Menu van Persijn

Duurzaamheid zie je dus ook terug in het menu vol gerechten van de Nederlandse bodem. Goed eten, met veel groeten en lokale, verse en seizoensgebonden producten; dat is waar ze met het menu van Persijn naar streven. Maar dan wel op een manier dat je er als gast geen ‘last’ van hebt. Het moet natuurlijk wel lekker en leuk blijven. Meerdere gerechten wisten bij mij al een grote glimlach op mijn gezicht te toveren, nog voordat ik een hap had genomen.

Persijn Gevulde Tomaat
Mijn aanraders? De met Mozzarella gevulde tomaat: werkelijk een spektakel als het op tafel komt. En ook de vegan steak tartare. Deze ziet er niet alleen prachtig uit en smaakt ook ontzettend lekker, het is natuurlijk ook erg leuk als je zelf met je eten aan de slag mag. Tot slot is de kip met mais heerlijk mals en vol van smaak. Licht rokerig, alsof het van de BBQ komt, zonder dat het vlees taai is geworden.

Vegan Steak tartare Persijn

Kip Persijn Amsterdam

Bereikbaarheid

Persijn is goed bereikbaar met het OV; het bevindt zich op een steenworp afstand van de metrohalte Spaklerweg. Toch liever met de auto? Persijn zit onderin het QO hotel en parkeren is geen probleem: onder het hotel bevindt zich een parkeergarage waar je als gast van Persijn gratis mag parkeren! Dat zie je niet zo vaak in Amsterdam!

Locatie: Amstelvlietstraat 4a, Amsterdam Oost (in het QO hotel)
Openingstijden: dagelijks van 6:30 tot 23:00 uur

Persijn hotspot 1 Amsterdam

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close