Restaurant Instock tovert restjes om

Deel met vrienden en familie

Instock Amsterdam tegen voedsel verspilling
Restaurant Instock weet wel wat ze moet doen met restjes en buitenbeentjes. Te klein, te groot, te krom: het maakt allemaal niet uit. Bij Instock wordt alles omgetoverd in een heerlijke maaltijd!  

Bij Instock doen ze wat tegen voedselverspilling

Dagelijks wordt er in Nederland ontzettend veel voedsel verspild. Niet alleen thuis en in restaurants, maar ook in supermarkten en de leveranciers ervan. Heel veel eten word afgekeurd, omdat er een plekje op zit, het te krom of te klein is, of gewoonweg omdat er teveel tegelijk van binnen komt.

De oprichters van Instock konden hier niet meer tegen en besloten dit voedsel te gaan redden. Inmiddels kun je in drie steden terecht voor ontbijt, lunch en avondeten (vergeet ook de borrel niet!), allemaal gemaakt van voedsel dat normaal gesproken weggegooid zou worden! Ze begonnen met de hulp van Albert Heijn, maar inmiddels hebben ze nog veel meer leveranciers weten te binden. Inmiddels hebben ze een eigen distributiecentrum waar al het eten binnenkomt en wordt gesorteerd, om zo bij de restaurants terecht te komen.

Instock producten in winkel

Hippe restaurants

Bij Instock is het geen suffe bedoening, het is gewoon een hip restaurant. Leuk ingericht en de menukaart is ook helemaal van deze tijd. Wijn, bier of gin tonics? Ook voor een borrel zit je hier helemaal goed. Ze maken trouwens ook zelf bier en van wat daarvan overblijft, maken ze ook weer fanatische lekkere granola!

Als je goed om je heen kijkt in het restaurant, zie je allemaal plekken waar ze bezig zijn met het preserveren van voedsel. Denk bijvoorbeeld aan drogen, wecken, inmaken en fermenteren. Zo blijft voedsel natuurlijk veel langer goed en hoef je het niet weg te gooien!

Menu instock Amsterdam

Vis taco's instock

Wisselend menu

Goed, genoeg gepraat over restjes. Je wilt natuurlijk weten of je lekker kunt eten bij Instock. Het antwoord is: jazeker! Naast het vaste lunchmenu wordt er ook wekelijks een meergangen avondmenu opgesteld aan de hand van de producten die beschikbaar zijn. Gedurende de week kan er wel eens iets aangepast worden, omdat sommige producten dan op raken. Creatief wordt er dan een vervanger bedacht.

Uiteraard kunnen ze rekening houden met vegetariërs, vegans en mensen met voedselallergieën. Het hoeft zeker niet, maar als je van tevoren bij de reservering door kunt geven dat je vegan bent, helpt dit natuurlijk altijd.

Interieur instock Amsterdam

De prijzen zijn erg schappelijk. Voor een viergangen dinermenu ben je minder dan 30 euro kwijt. Lunch gerechten zijn ongeveer tussen de 6 en 9 euro, waarbij de porties bepaald niet zuinig zijn.

Help mee in de strijd tegen voedselverspilling en ga eens eten bij Instock. Wie weet raak je geïnspireerd om zelf thuis ook iets met je restjes te doen. Mocht dat zo zijn (of wil je zonder bezoek al aan de slag), dan hebben ze ook een kookboek (onder andere te koop bij Bol.com). Hierin vind je naast recepten ook uitleg over hoe je voedsel langer kunt gebruiken door bijvoorbeeld te fermenteren of inmaken.

Instock kookboek in stock cooking

Locaties: Amsterdam, Den Haag en Utrecht
Openingstijden:
dagelijks van 8:30 tot 23:00
Meer informatie:
bekijk de website van Instock

Let op! Dit is een pin-only restaurant, geen cash!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close