Amsterdam Light Festival 2014

Hotspot Amsterdam Light Festival 2014

Dit jaar siert het Amsterdam Light Festival voor de derde jaar op rij de binnenstad. Het toch al zo mooie centrum van onze hoofdstad staat vol met de mooiste licht installaties, waardoor het soms wel een sprookjesparadijs lijkt.


 Hotspot Amsterdam Light Festival 2014


Hotspot Amsterdam Light Festival 2014

Het festival in grotendeels gratis te bezoeken door simpelweg door de stad te slenteren en al het moois te aanschouwen. Ze hebben mooie routes uitgestippeld, bijvoorbeeld de Illuminade route, maar je kunt natuurlijk ook gewoon je eigen plan trekken. Het is niet alleen kijken wat je kan doen, maar met een aantal lichtkunstwerken kan je ook spelen. Zo heb ik al een brug gespot waarbij je tulpen omhoog kan laten komen door flink te pompen met een fietspomp.

Wil je een nog mooiere ervaring, dat kan je er ook voor kiezen om je te laten begeleiden door een gids, een boottour te doen langs de lichtjes, of een workshop te volgen. Dit maakt de ervaring natuurlijk alleen maar intenser. Hier wordt wel een vergoeding voor gevraagd.

Het Amsterdam Light Festival is ook uitermate geschikt voor kinderen. In de winter wordt het altijd supervroeg donker, dus je kan lekker vroeg beginnen. Wellicht leuk om te doen tijdens de kerstvakantie!

Hotspot Amsterdam Light Festival 2014

Het Amsterdam Light Festival is nog 18 januari 2015 in de stad. Leuk samen met vrienden, maar natuurlijk kan het ook superromantisch zijn als date. Daarna zoek je de warmte op in één van de leuke Amsterdamse hotspots.

Wanneer: tot en met 18 januari 2015
Kosten: Gratis
Meer informatie: de website van het Amsterdam Light Festival

5 Comments

 • Kimber schreef:

  Heel gaaf! In Eindhoven heb je al jaren eenzelfde soort festival, Glow, maar daar ga ik niet meer naartoe. Je loopt daar echt in een kudde mensen omdat het zo enorm druk is. Jammer, daardoor is voor mij de charme er van af. Hoe is dat in Amsterdam?

  • Maris schreef:

   Ik vond het allemaal wel mee vallen met de drukte. Nou weet ik niet hoe druk de tours zijn, maar iedere keer als ik bij een installatie stond te kijken waren er slecht een handje vol anderen.

 • Talitha schreef:

  Super leuk, ik ben er eigenlijk heel erg benieuwd naar! Mooie foto’s in ieder geval. Misschien ga ik er wel heen! Alleen jammer dat het zo ver weg voor me is (;

 • Wilma schreef:

  Super leuk
  Zouden gaan lopen maar heel veel regen dus met de canal boot
  super leuk bedankt mop voor je advies

 • Mona schreef:

  Oeh wat ontzettend gaaf! Zal eens kijken of het gaat lukken om hier van te gaan genieten als ik terug ben van vakantie 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *