Amsterdams Stadscafé van Mechelen

Deel met vrienden en familie

Stadcafe van mechelen Amsterdam Zuid
Opzoek naar een gezellig stadscafé in Amsterdam Zuid met een industriële inrichting en de hele dag door heerlijke hapjes? Dan moet je zeker bij Van Mechelen zijn.

Stadcafe van mechelen Amsterdam Zuid industriele inrichting

Hoofddorppleinbuurt

Van Mechelen vind je in de Hoofddorppleinbuurt aan de rand van Amsterdam-Zuid. Dan verwacht je misschien een wat chique en stijve bedoening, maar hier is de inrichting een hippe combinatie van industrieel en vintage. Er is een grote bar waar je heerlijk kan borrelen en een hippe open keuken, waar je goed mee kan kijken wat er allemaal gebeurt. Lijkt het vol? Kijk dan ook nog even om de hoek: daar is nog een grote plek met lekker veel zitplaatsen.

Maar je komt natuurlijk niet alleen voor het interieur naar een café; ook de drankjes en het eten zijn belangrijk! De wijn bij Van Mechelen komt van de Grapedistrict en verschillende bieren uit Amsterdam (o.a. Brouwerij ‘t IJ, natuurlijk). Daarbuiten vind je nog veel meer dranken op de kaart, zowel alcoholisch en als non-alcoholisch, bijvoorbeeld heerlijke verse sappen.

Stadcafe van mechelen Amsterdam Zuid heeft heerlijke broodjes

Voor lekker eten zit je bij Van Mechelen de hele dag goed. Heerlijke gezonde en minder gezonde ontbijtjes, lekkere lunchgerechten (broodje met makreel en het broodje met rosbief zijn bij mij favoriet!), lekkere hapjes bij de borrel en natuurlijk ook voor het diner. Het menu is seizoensgericht en er wordt waar mogelijk met lokale leveranciers gewerkt. Behalve het menu hebben ze elke dag op het krijtbord ook een daghap staan.

Iedereen is altijd welkom bij Van Mechelen en je kan daarom pas reserveren vanaf 8 personen. Ze willen graag dat iedereen spontaan kan aanwaaien en ze zullen nooit alle tafels laten reserveren.

Locatie: Sloterkade 96/97, Amsterdam Zuid
Openingstijden: Dagelijks van 09:00 – 01:00 en op vrij-za tot 02:00
Meer info: bekijk de >website van Van Mechelen

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Jaaa van Mechelen! Ik woonde hier om de hoek en was zo blij met deze tent! Tijdens WK ook erg gezellig gehad 🙂

  1. Mariska Author says:

   Ohja dit lijkt mij inderdaad een toplocatie voor het wk/ek, hoewel Nederland is natuurlijk uitgeschakeld 😔
   Weet je toevallig nog meer leuke plekjes in deze buurt?

 2. Echt zo’n leuk tentje dit! Ik woonde er een tijdje bijna naast en ging er regelmatig ontbijten. Echt zo ontzettend lekker en echt een leuke sfeer 🙂

  1. Mariska Author says:

   Kan me voorstellen dat als je er bijna naast woont je er vaak heen ging! Heb je toevallig nog meer tips in de buurt van Van Mechelen?

 3. Cheese and Chinese says:

  Hoe leuk! Ons lievelingscafé!

 4. Ziet er ontzettend gezellig… maar vooral lekker uit! Leuke hotspot!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close