Aruba; Donkey Sanctuary

Deel met vrienden en familie

Het is nu misschien moeilijk voor te stellen, maar het kan zijn dat je na een paar dagen in de zon te hebben geluierd wel toe bent aan wat anders. De Donkey Sanctuary kan dan voor de nodige afwisseling zorgen. Een opvang vol schattige ezeltjes in het binnenland van Aruba.

Jarenlang waren ezels het belangrijkste vervoersmiddel op Aruba. Op een gegeven moment kwam de auto steeds meer in beeld en werden de ezels min of meer overbodig. Veel ezels werden gewoonweg aan hun lot overgelaten. In 1997 werd de stichting ‘Red onze ezels’ opgericht. Zij kwamen op het idee om een ezelreservaat op te richten voor de ezels die nu op het eiland los liepen opzoek naar eten en vers water.

Ezelopvang Aruba Ezelopvang Aruba

Er leven nu ongeveer 40 ezels op het reservaat dat gerund wordt door vrijwilligers. De ezels kunnen hier lekker rond scharrellen. Hier en daar zijn er water- en schaduwplekken gecreeert.  De opbrengst van alle aankopen die je bij de Donkey Sanctuary doet, komen ten goede aan de ezels.

Ezelopvang Aruba

Het makkelijkst is de Donkey Sanctuary te bereiken met een huurauto of een taxi. Onderweg zal je zien dat het landschap verandert van tropisch paradijs naar meer dorre woestijn met veel cactussen.

Ezelopvang Aruba

Zelf vond ik het heel aandoenlijk om al die lieve ezeltjes bij elkaar te zien. Ze te aaien en te fotograferen. Wij hebben ons hier ongeveer een uurtje vermaakt, veel meer zal het zeker niet zijn. Al met al een aangename afwisseling van strand en zwembad.

Wij waren er midden op de dag, maar wanneer je wat eerder komt mag je mee helpen met de dagelijkse verzorging en het voeren.

Let wel op, anders dan aan de kust waait het hier amper en wordt het dus heel erg warm 🙂

Meer informatie: Facebookpagina Donkey Sanctuary Aruba
Kosten: Vrijwillige donatie
Locatie: Santa Cruz 4a, Aruba

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Kimberley says:

    Ach, wat lief. Ik ben gek op ezeltjes, omdat we ze vroeger bij onze kinderboerderij ook ezeltjes hadden.

    1. Ze kijken ook altijd zo lekker schattig suf uit hun oogjes 🙂

  2. Mooie foto’s! Ezeltjes zijn zo leuk 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close