Brutale apen in Thailand

Deel met vrienden en familie

Ten noorden van Bangkok ligt het schattige stadje Lopburi. Behalve de lokale bevolking wonen hier ook heel veel brutale apen die de boel regelmatig op stelten zetten. Absoluut een bijzondere en unieke ervaring, die ook nog eens flink wat mooie en grappige foto’s oplevert. Vandaag deel ik de mooiste en leukste foto’s met jullie.

Thailand Lopburi Apen

Lopburi Thailand

Lopburi is te bereiken met zowel de bus als de trein. Ik ben absoluut fan van de trein in Thailand. Ik vind het veel ontspannender reizen dan de bus. Helemaal als je kiest voor de 2de of 3de klas. Dan kunnen de ramen namelijk open en zie je de mooie Thaise natuur voorbij komen. Spotgoedkoop ook nog eens; wij betaalden voor onze rit van Bangkok naar Lopburi slechts 88 THB (rond de 2 euro). De rit duurt tussen de twee en drie uur, afhankelijk van de trein.

Behalve de apen is er nog meer te doen in Lopburi. Lopburi is een van de oudste steden van Thailand en heeft een aantal mooie tempels uit de Khmer-tijd en een super gezellige night market, waar je heerlijk kan eten.

Thailand Lopburi Apen makaken 3

Thailand Lopburi Apen Thailand Lopburi Apen

Dagtrip, tussenstop of overnachten?

Lopburi ligt relatief dichtbij Bangkok en je zou er dus voor kunnen kiezen om ‘s ochtends heen te gaan en ‘s avonds weer terug. Een kort dagtripje.
De trein naar Chiang Mai komt langs Lopburi, het is dus een leuk idee als je toch onderweg bent naar het noorden een tussenstop in te lassen in Lopburi om de aapjes te bekijken.
Denk je echt geen genoeg te krijgen van apen, dan kan je natuurlijk ook gewoon een hotel of hostel boeken. Er zitten er een paar en ze zijn echt heel erg goedkoop; vanaf 150 TBH kan je al wat vinden.

Zelf koos ik ervoor om te gaan voor een combinatie van de laatste twee. Nadat we aangekomen waren met de trein checkten we in bij Hotel Sri Indra. Tijdens mijn vorige reis naar Thailand verbleef ik daar ook. De kamers zijn verre van bijzonder, maar om het hotel zit een groot tralie netwerk om de apen buiten te houden. Je kan dus zo vanaf je raam de aapjes zien zitten en voeren. En wanneer je ‘s ochtends de gordijnen opendoet, zitten ze er ook weer!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Thanks Maris voor de tip, volgende keer ga ik zeker naar het noorden!

  2. Wat geweldig gaaf! Om de één of andere reden trekt Thailand mij persoonlijk helemaal niet, terwijl ik de rest van Zuid-Oost Azië geweldig vindt. Dit lijkt me daarentegen weer zó tof. Thanks for sharing 😀

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close