BUNK Hotel Utrecht

Deel met vrienden en familie

BUNK Hotel Utrecht is een prachtig hotel, met kleine betaalbare kamers en pods, die van alle gemakken zijn voorzien. Ideaal voor na een nacht stappen, nog even nét het laatste nummer mee pakken tijdens een concert (zonder je zorgen te hoeven maken over de trein), of als het OV weer eens staakt.


Het is een heel budget-proof hotel, want je kunt al voor € 24,00 per nacht in een pod overnachten en in een kamer met eigen sanitair lukt dat al vanaf € 54,00 per nacht. De kamers zijn klein, maar hebben alles wat je nodig hebt voor een kort verblijf. 

self checkin Bunk hotel Utrecht
slaapkamer Bunk hotel Utrecht

BUNK hotel Utrecht

Het BUNK Hotel zit niet in zomaar een gebouw, maar in een monumentale kerk uit 1893. Deze is getransformeerd tot hotel met 45 kamers en pods. Een groot deel van de oude elementen zijn hergebruikt. Zo zijn bijvoorbeeld de panelen waar een groot deel van de kamers zich achter bevindt gemaakt van kerkbanken waar ooit de kerkgangers op zaten.

orgel en oude kerkbank Bunk hotel Utrecht
restaurant Bunk hotel Utrecht in oude kerk

Het prachtige grote orgel is niet alleen nog steeds goed zichtbaar, maar werkt ook nog steeds. Minimaal één keer per maand wordt het orgel nog bespeeld tijdens een concert (!)

Het BUNK Hotel Utrecht heeft in 2021 de HOSCAR gewonnen in de categorie Extraordinary Innovation, van meer dan 17.900 hostels over de hele wereld.

Pods

Een pod is een kleine slaapruime met alleen een bed die je kunt afschermen met een gordijn. Het lijkt een beetje op een bedstee, waarbij je vanaf de onderkant van het bed naar binnen gaat in plaats van de zijkant. Doordat de pods van bijna alle kanten dicht zijn, heb je hier veel meer privacy dan in een normale hostelkamer. Je deelt wel nog steeds het sanitair. 

Door de combinatie van pods en gewone kamers is het BUNK Hotel in Utrecht een kruising tussen een hotel en hostel.

Werkplekken en concerten

Naast overnachten kan je bij BUNK ook terecht om te werken. Op de entresol vind je een ruimte met meerdere werkplekken. Je mag hier ook werken zonder hotelgast te zijn. Wel moet je er rekening mee houden dat door de akoestiek van de kerk het wel wat rumoerig is. Het is een populaire werkplek, dus helemaal stil zal het er niet zijn. Een koptelefoon met noise cancelling is dus zeker aan te raden als je gevoelig bent voor geluid.

Werkplek Bunk hotel Utrecht
Werkplekken Bunk hotel Utrecht

Trek gekregen tijdens het werken? Doormiddel van een QR code op de tafel bestel je simpel eten en drinken en wordt het zo voor je naar boven gebracht. 

Centrum van Utrecht

Het BUNK Hotel Utrecht vind je in het centrum van Utrecht, op slechts een paar minuten lopen van het Centraal Station.  Het hotel heeft geen eigen parkeerplaatsen, maar er zijn in de omgeving behoorlijk wat parkeergarages te vinden; je moet dan wel rekening houden met hoge parkeerkosten.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close