De Prael: een echte Amsterdamse bier-hotspot

Deel met vrienden en familie

Bier Brouwerij Prael Amsterdam Hotspot
Bier is hot, hip en happening. Waar Amsterdam voorheen vooral bekend stond om de zeer grote namen (Heineken, Amstel etc.), komen er tegenwoordig steeds meer ambachtelijke brouwerijen bij. Bij Brouwerij de Prael kun je terecht voor rondleidingen, bierproeverijen, heerlijke hapjes, maar natuurlijk vooral voor heel erg lekker bier!

Bier Brouwerij Prael Amsterdam Hotspot

Bier Brouwerij Prael Amsterdam Hotspot

Bij Brouwerij de Prael brouwen ze hun bier op exact dezelfde wijze als eeuwen geleden. Hun mooie, karakteristieke pand bevindt zich dan ook heel dicht in de buurt van waar vroeger de bierkaai was. Dit alles kom je te weten tijdens een rondleiding in de brouwerij, gegeven door één van hun enthousiaste medewerkers.

Het personeel van de Prael is zeker bijzonder. De Prael is namelijk ook een sociale werkplaats. Alle medewerkers hebben een psychiatrische achtergrond. Werken in de brouwerij en het proeflokaal geeft deze mensen regelmaat, werk om trots op te zijn en opleidingsmogelijkheden. Dus een biertje drinken bij de Prael is ook nog eens heel erg sociaal verantwoord.

Mijn favoriete Prael biertje is “Kinky Koos”, die ontstaan is uit een samenwerking met de brouwers van Two Chefs. Heerlijk fris door het toevoegen van Gember en Basilicum!

Bier Brouwerij Prael Amsterdam Hotspot
De prijzen bij de Prael vind ik, met zijn 7,50 voor een rondleiding van een uur en 16,50 voor rondleiding met bierproeverij van 4 kleine biertjes, heel erg schappelijk. Daarnaast is het proeflokaal ook nog eens heel gezellig!

Locatie Winkel: Oudezijds Voorburgwal 30, Amsterdam
Locatie proeflokaal: Oudezijds Armsteeg 26, Amsterdam
Meer informatie: Website van de Prael
Openingstijden winkel: dagelijks van 12:00 tot 19:00
Openingstijden proeflokaal: Vanaf 12:00 tot 24:00 (din-woe), tot 1:00 (don-vrij-zat) en tot 23:00 op zondag.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Femke | Sax and the Pretty says:

    Oehh, zelfs op dit tijdstip zou ik er wel eentje lusten 😉 x

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close